L’alcalde de Solsona reparteix les carteres entre vuit regidors

David Rodríguez tornarà a assumir Acció Social, però crea l’àrea d’Entitats Socials, que serà delegada a Ramon Xandri

per Ramon Estany , Solsona, 18 de juny de 2015 a les 14:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’equip de govern solsoní ja té repartides les regidories d’aquest mandat amb una distribució que es ratificarà en Ple el pròxim 9 de juliol. En total hi haurà vint-i-dues àrees, entre les quals n’hi ha de recuperades, com Joventut i Polítiques d’Igualtat, i d’altres de noves, com Entitats Socials, Habitatge i Nucli Antic. 
Dilluns vinent l’alcalde solsoní, David Rodríguez, signarà el decret d’alcaldia de delegació de competències per al mandat que tot just s’enceta. Entre els vuit regidors de l’executiu (ERC i PSC) es gestionaran una vintena d’àrees. La majoria de regidors del govern municipal que repeteixen mandat mantenen les mateixes. El batlle assumirà directament Acció Social, una regidoria que ja havia comandat el 2007 sota l’alcaldia de Xavier Jounou. 

Rodríguez té la voluntat de recuperar aquella àrea en què va poder treballar fins al 2010, moment en què va haver de convertir-se en alcalde per la mort de Jounou. En aquest cas, però, l’alcalde gestionarà únicament i, amb exclusivitat, els afers directament vinculats a aquest àmbit, i es recuperen, com a àrees diferenciades, Joventut i Polítiques d’Igualtat, que delega a les regidores Sara Alarcón i Yasmina Valderrama, respectivament. 
També en separarà la relació amb les entitats socials amb la creació d’una nova regidoria, que es delegarà al nou regidor Ramon Xandri. “Els programes i projectes conjunts que es treballen amb les entitats és una part important d’aquest àmbit que requereix més disponibilitat per poder atendre cada associació i participar activament en les reunions”, explica l’alcalde.  


Lluís-Xavier Gonzàlez continuarà al capdavant de Promoció Econòmica –inclou Comerç i Turisme– i recuperarà la regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies. A més, serà el portaveu del grup municipal d’ERC.
Ramon Xandri, a més d’Entitats Socials, serà el responsable d’Hisenda, Administració, Esports, Serveis Funeraris i Nucli Antic. Un dels compromisos de l’executiu és la creació de regidors adscrits als barris. 

En aquest sentit, els pròxims dies es farà el repartiment del conjunt de barris. 
Amb tot, l’alcalde considera que “igual que el Vinyet, el nucli antic té una entitat pròpia prou marcada i amb una especial significació” que justifica la creació d’una regidoria.  

Política activa d’habitatge
La nova edil Rosó Barrera, tal com s’havia anunciat durant la campanya electoral, serà la nova regidora d’Urbanisme i Obres Públiques, Serveis Muncipals i Habitatge. Aquesta darrera àrea és nova atès que “s’hi vol incidir més del que s’ha fet fins ara, amb una política més activa de foment i millora de l’habitatge a la ciutat”, apunta Rodríguez. 

Cultura, Joventut i Vinyet seran regidories gestionades per Sara Alarcón, que ja té experiència en totes elles. Isabel Roca, al govern des del 2011, tornarà a assumir Governació, però, per primera vegada, es farà càrrec també d’Educació (durant el mandat passat, a mans de la socialista Encarna Tarifa). 

Antoni Carralero, una de les noves incorporacions a l’Ajuntament, serà el nou regidor de Medi Ambient, Parcs i Jardins i Participació.   

L’única regidora del PSC al consistori, Yasmina Valderrama, que ha acceptat l’oferiment d’entrar al govern, serà la responsable de Salut i Polítiques d’Igualtat. El batlle assegura que “s’han de fer més coses de les que s’han fet fins ara en salut, a part de treballar des de la Junta del Centre Sanitari i en l’àmbit assistencial”, a més de les tasques pròpies de la salut pública. 
“Estem molt engrescats a impulsar o participar en projectes de salut integral”, afirma David Rodríguez. Quant a Polítiques d’Igualtat, una àrea que tenia entitat pròpia fa dos mandats, “es recupera perquè Yasmina Valderrama, des del vessant social, té la sensibilitat i la voluntat de treballar-hi”. 

Quant a la brigada municipal, l’alcalde entén que tindrà un caràcter transversal, que dependrà de diverses regidories en funció de les tasques que se li encomanin (Obres Públiques, Parcs i Jardins, Governació, Cultura...). 

David Rodríguez i Gonzàlez: Acció Social 
Lluís-Xavier Gonzàlez i Villaró: Promoció Econòmica i Comunicació i Noves Tecnologies
Ramon Xandri i Solé: Hisenda, Administració, Esports, Entitats Socials, Serveis Funeraris i Nucli Antic
Rosó Barrera i Call: Urbanisme i Obres Públiques, Serveis Municipals i Habitatge
Sara Alarcón i Postils: Cultura, Joventut i Vinyet
Isabel Roca i Guitart: Governació i Educació
Antoni Carralero i Ruiz: Medi Ambient i Participació
Yasmina Valderrama i Ramallo: Salut i Polítiques d’Igualtat

 

Participació