Piteus i CiU faran tàndem per governar Sant Llorenç de Morunys

per Ramon Estany, Sant Llorenç de Morunys, 15 de juny de 2015 a les 16:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

A Sant Llorenç de Morunys s'hi presentaven dues llistes, Piteus Per Sant Llorenç (sota el paraigües d'ERC) i CiU.

En van resultar guanyadors els Piteus per Sant Llorenç amb 283 vots i 4 regidors mentres que CiU n'obtingué 203 vots i 3 regidors.
L'experiència del govern d'unitat de la passada legislatura ha estat determinant per qué ambdues formacions treballin juntes de nou, sota l'alcaldia de Francesc Xavier Mas (Piteus)

Dissabte, a les 12 del migdia va tenir lloc el ple de constitució de l'ajuntament de Sant Llorenç de Morunys. La mesa d'edat va estar formada pel Ferran Ginestà i l'Angel Llohis. Tots els regidors, després de jurar el càrrec, van exposar que estaran al costat del procès que està en marxa a Catalunya, tal i com demanava l'AMI.
 

Arribat el moment de votar l'alcalde, Francesc Xavier Mas va obtenir els 7 vots de Piteus i CiU. El portaveu de CiU, Romà Llohis, justificà el seu vot favorable del grup de CiU per qué tot i que a vegades el seu treball no és prou reconegut creuen que és un moment històric i volen ser-hi presents, així com poder contribuir a la millora del poble. 
Tot seguit parlà l'alcalde, Francesc Xavier Mas, que donà les gràcies a CiU per entrar al govern, explicant que fins a última hora han estat negociant. Mas donà les gràcies als Piteus, a la família i amics i reconegué que tindrà present la gent que va votar en blanc.
Finalment va tenir un reconeixement al qui ha estat alcalde de Sant Llorenç, Enric Roures, a qui li lliurà una placa commemorativa. Roures, que no 'esperava aquesta sorpresa, i visiblement emocionat davant la sala de peu que aplaudia, exposà que ha fet coses bé o malament, però sempre amb honestedat i que ha dedicat més hores a l'ajuntament que a la família. També tingué un reconeixement pels Piteus i la forma de govern d'unitat, ja que creu que "en un poble petit això és positiu".

Alcalde FRANCESC XAVIER MAS I PINTÓ
Regidors
MARC SERRA PUJOLS
MONTSERRAT GARRIGA RIU
FERRAN GINESTÀ VILA

ROMA LLOHIS I CANALS
JOSEP FRANCESC MOLINS I ANTOLIN
ANGEL LLOHIS I SAMPONS
 

 

Participació