David Rodríguez marca com a prioritat els ciutadans amb dificultats

En el seu tercer discurs d’investidura, David Rodríguez ha posat èmfasi en “aquells conciutadans que ho estan passat malament, que són massa”

per Ramon Estany, Solsona, 13 de juny de 2015 a les 21:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

“És a ells a qui em dec en primer lloc. I vull deixar-ho palès avui perquè aquesta ha de ser la meva principal preocupació”, ha remarcat. També ha esbossat els eixos principals que marcaran el mandat, com la lluita contra l’atur. 

En aquest sentit, a través de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona ha de ser una eina clau. “La millor política social que podem fer en aquests moments és ajudar les nostres empreses i els comerços a ser competitius i, per tant, a crear ocupació, a més d’acompanyar les persones desocupades en la seva tasca de cerca de treball”. 

Rodríguez també s’ha fixat com a objectiu “aprofundir en una bona governança”, amb el manteniment de la salut de les finances municipals, la millora de la transparència i la proximitat en la gestió. Igualment, un dels eixos de treball del nou govern municipal serà l’atenció als barris, que “tingui la prioritat que es mereix”. Finalment, caldrà promoure “actuacions que millorin la qualitat de vida dels nostres conciutadans a través del foment 
de la cultura, l’esport i la salut”
.
El batlle no ha obviat en el seu discurs el canvi de govern al Consell Comarcal, una “situació absolutament nova” que ha qualificat d’”engrescadora”, ja que “obre moltes portes a una bona entesa que fa temps que els solsonins i solsonines reclamen”. Així mateix, ha parlat del rol dels ajuntaments en el  procés d’”emancipació nacional” que està vivint Catalunya. “També fem política en majúscules des dels consistoris. I la farem estant al costat del Parlament i el Govern de Catalunya que surti de les eleccions del 27 de setembre”. 

Els altres partits que integren l’Ajuntament també han estat citats en el primer discurs com a nou alcalde de David Rodríguez. A CiU els ha ofert “tot el diàleg”. Però “el diàleg és cosa de dos” i, si bé el batlle admet que parteixen de posicions polítiques “molt distants”, ha desitjat trobar els punts d’encontre necessaris “per anar suavitzant arestes”
Als dos nous edils de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), els ha agraït el vot favorable a la investidura i ha dit que respecta profundament la decisió de quedar-se a l’oposició. De totes maneres, ha subratllat que tenen “molts punts en comú” i una “bona sintonia personal que sempre ajuda a resoldre situacions difícils i a sumar complicitats”. A més, s’ha mostrat convençut que la CUP podrà ajudar l’executiu a no conformar-se i a “fer insistència en algunes qüestions que la gestió del dia a dia municipal fa que correm el risc de desatendre”.  

‘Un sol equip’ amb el PSC
Avui Rodríguez ha anunciat públicament que la socialista Yasmina Valderrama ha acceptat el seu oferiment d’entrar al govern. “No entenem la democràcia com una dictadura de la majoria, no hi ha res més democràtic que el consens”, ha reiterat. I, en aquest sentit, ha afegit que “hi ha molta feina a fer en un ajuntament com el nostre”, motiu pel qual ha assegurat que “quants més braços” siguin a fer-la, “millor es podrà abastar”. Per això li ha agraït el suport a Valderrama. 
 


‘L’estil Jounou’ 

L’alcalde també s’ha emocionat en diverses ocasions al llarg de la seva intervenció. Especialment quan s’ha referit a la família, al seu company i exregidor Salvi Nofrarias, de qui ha dit que ha estat “un veritable puntal”, i al finat alcalde Xavier Jounou. “Hi ha un estil Jounou en la manera de fer política a la ciutat que cadascú de nosaltres adapta al seu caràcter, però el substrat és el que ell hi va deixar”, ha dit. 
També han intervingut en el primer Ple els representants de CiU i la CUP. El convergent Marc Barbens ha qualificat el vot en blanc de la seva formació de “constructiu”, ja que li ha ofert al nou executiu totes les seves propostes electorals que vulguin fer-se seves. “Sobretot en matèria de creació de llocs de treball i programes d’ajuts a autònoms”, a més de comprometre’s a facilitar-li la informació de què disposa per a la creació d’un pla d’ocupació 
local. Així mateix, Convergència i Unió li proposa al nou govern que estudiïn la realització d’una casa dels gegants del Carnaval. D’altra banda, Barbens ha demanat al nou equip de govern més transparència i “que la informació flueixi més”. 
Tal com ha manifestat Òscar Garcia, els dos representants de la CUP no volen ser únicament la veu de dos regidors, ni d’una assemblea de simpatitzants: “volem escoltar i portar la veu de tots els solsonins i les solsonines, i de totes les entitats, col·lectius i òrgans socials a l’Ajuntament”. També s’han compromès a fer “una política constructiva des de l’oposició, per sobre d’interessos partidistes”; a ser exigents en la participació ciutadana i la transparència, ja que “cal baixar la política dels pedestals per tornar-la al carrer”; a combatre l’opacitat en la gestió del Consell Comarcal, i a treballar en tot allò que sigui necessari per “avançar cap a la independència dels Països Catalans”.

 

Participació