El republicà David Rodríguez és proclamat alcalde de Solsona amb el suport de la CUP i el PSC

CiU emet “un vot en blanc en positiu, constructiu”, i ofereix al nou executiu que es faci seus els projectes electorals de la federació

per Redacció, Solsona, 13 de juny de 2015 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ramon Xandri lliura la vara d'alcalde a David Rodríguez


Amb deu vots a favor, d’ERC, la CUP i PSC, i tres vots en blanc, el republicà David Rodríguez i González ha estat novament investit alcalde de Solsona, per tercer mandat consecutiu, en el decurs del Ple constituent. Avui han pres possessió del càrrec de regidor vuit nous representants d’ERC, CiU, la CUP i PSC. 

En l’acte institucional més carregat de solemnitat i amb tot el cerimonial mil·limetrat, que ha durat poc menys d’una hora, s’ha constituït aquest migdia la Corporació Muncipal de Solsona per als propers quatre anys. Unes vuitanta persones, majoritàriament familiars dels edils i companys de les candidatures, han assistit a aquest primer plenari.
Ramon Xandri i Marc Barbens, president i vocal de la mesa d’edat, han estat els primers a prometre complir les seves obligacions del càrrec de regidor i els encarregats de conduir la primera part de l’acte, en el decurs de la qual han pres possessió tota la resta de membres de la Corporació. 
Tant Barbens com Sílvia Torra han ampliat la fórmula habitual de promesa del càrrec amb un compromís amb el procés cap a la independència de Catalunya, posant-se a disposició del nou Parlament i del Govern de la Generalitat que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre. 
Per tal que no córrer el risc que s’arribi a invalidar, posteriorment, la presa de possessió del càrrec, la resta d’edils, excepte la socialista, s’han compromès amb el procés sobiranista en finalitzar la sessió, una vegada tancada l’acta. En aquest cas, l’alcalde ha reproduït un missatge proposat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), amb què els regidors anuncien que resten a disposició del nou Parlament, del president i del Govern de la 

Generalitat que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre “per exercir l’autodeterminació i proclamar, juntament amb totes les institucions, l’estat català, lliure i sobirà”.

Corporació municipal 2015-2019

David Rodríguez i Gonzàlez (ERC)
Lluís-Xavier Gonzàlez i Villaró (ERC)
Ramon Xandri i Solé (ERC)
Sara Alarcón i Postils (ERC)
Rosó Barrera i Call (ERC)
Isabel Roca i Guitart (ERC)
Antoni Carralero i Ruiz (ERC)
Marc Barbens i Casals (CiU)
Isabel Pérez i Martínez (CiU
Sílvia Torra i Vila
Òscar Garcia i Companys
Octavi Esteve i Armengol
Yasmina Valderrama i Ramallo

 

Participació