Arriba a Solsona el quadre restaurat del Bisbe Lasala

Serà presentat el divendres 5 de juny a les 7 del vespre al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

per Ramon Estany , Solsona, 3 de juny de 2015 a les 08:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Contemplant el quadre restaurat Foto: Ramon Estany


Dimarts al matí arribava a Solsona el quadre del Bisbe Rafael Lasala Locela que el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) ha restaurat, en una intervenció que ha durat uns sis mesos i hi han treballat dos tècnics especialistes. Els treballs de restauració s’han centrat principalment en la consolidació del suport. Els estrips s’han unit mitjançant la tècnica d’adhesió fil a fil, i s’han reforçat amb fils pont perpendiculars als talls. Aquest sistema permet preservar en tot moment la integritat del suport i deixa al descobert tota la informació del revers original de l’obra per a posteriors estudis.

Pel que fa a l’anvers de l’obra, s’ha fixat puntualment la capa de preparació i la pictòrica, en aquelles zones amb risc de despreniments i, posteriorment, s’ha dut a terme la neteja de la superfície, que ha consistit a retirar la pols superficial. Finalment, s’ha fet l’anivellament i la reintegració cromàtica de les llacunes de capa de preparació i capa pictòrica, i s’ha aplicat una capa homogènia de vernís.
A més de la tela, també s’ha fet una intervenció als marcs. Aquests presentaven alguns problemes d’estructura, amb atac d’insectes xilòfags i pèrdues de volumetria. Els marcs s’han desinsectat, s’ha consolidat la seva estructura i s’ha netejat la superfície.

Assistiran a la presentació Mons. Xavier Novell, Bisbe de Solsona, Mn. Lluís Prat, director del Museu i delegat de Patrimoni, la Sra. Àngels Solé, Directora del CRBMC i Mn. Enric Bartrina, director de l’arxiu diocesà.
El quadre és obra del pintor valencià José Vergara Gimeno (Valencia 1726-1799)

 

Desembolicant el quadre Foto: Ramon Estany

 

Ha calgut pujar-lo per les escales Foto: Ramon Estany

 

Arxivat a:
Cultura, Bisbat, restaurat, quadre
Participació