Probiòtics, salut a cullerades

Els probiòtics són microorganismes vius que ajuden a mantenir l'equilibri de la nostra flora intestinal* i contribueixen a la millora de la nostra salut en general

per Redacció , 26 de maig de 2015 a les 21:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest microorganismes (bacteris i llevats no patògens*) resisteixen la digestió i arriben al 

colon vius, lloc on exerceixen la seva funció.
Es recomanen especialment en casos de diarrea intestinal o per compensar l'acció dels antibiòtics. Recordem que els antibiòtics eliminen de forma inespecífica els bacteris que ens fan mal i els que no, per això cal prendre probiòtics per restituir la flora intestinal que ens beneficia.

Els probiòtics també ajuden a regular el restrenyiment i algunes infeccions intestinals per virus. Els trobem fonamentalment en productes fermentats. Tot seguit us anomenaré alguns dels aliments rics en probiòtics.
- Iogurt natural viu. El més fàcil de trobar a tot arreu. És el producte de fermentar la llet de va, cabra i ovella. En ser un producte fermentat té un contingut baix de lactosa ja que està parcialment digerida.

- Quèfir. És producte d'una fermentació làctica i alcohòlica de la llet. Ens recorda un iogurt líquid amb un toc lleugerament picant.
- Xucrut o col fermentada. De fàcil el·laboració. Fruit de la fermentació de la col amb aigua i sal.
- Miso: És el producte de la fermentació de la soja amb sal i algún cereal. A part d'aportar prebiòtics al nostre organisme ens aporta nutrients molt beneficiosos per la nostra salut.
- Tempeh. És un altre producte fermentat de la soja. Especialment ric en vitamina B12 molt recomanble per als vegetarians i vegans que no ingereixen productes animals.
Experimenteu amb vosaltres mateixos, incorporeu un aliment fermentat ric en probiòtics a la vostra dieta diària i d'aquí a un temps valoreu els efectes positius que ha exercit sobre la vostra salut

*Flora intestinal: És el conjunt de microorganismes que recobreixen el nostre intestí i que contribueixen a la digestió i assimilació dels aliments que ingerim.
*Patògen: Que té capacitat per desencadenar una patologia o malaltia.

 

Participació