Òmnium del Solsonès inaugura el IV Cicle Flama per a la Independència amb Aleix Sarri i “La Unió Europea en perill”

L’acte tindrà lloc el proper dissabte 23 de maig, a les 8 del vespre, a la Sala Cultural de l’Ajuntament de Solsona (C/. Castell, 20, 3r pis)

per Redacció, Solsona | 21 de maig de 2015 a les 12:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les finances de Grècia eren una bomba de rellotgeria dins l’euro des del primer moment. Amb l’esclat de la crisi del deute grec, es va iniciar una reacció en cadena que ha posat en perill l’euro com a moneda. I per bé que sembla que la situació ha estat estabilitzada, cal recordar que pel camí va ser necessari rescatar Portugal, Irlanda, Xipre i Espanya.
La bretxa nord-sud ha augmentat considerablement aquests anys de crisi, i s’ha convertit gairebé en una divisió política. Una Europa cada dia més escèptica amb si mateixa sembla incapaç de superar definitivament la crisi. 

Mentrestant, l’auge de populistes de tots colors com Nigel Farage, Marine Le Pen, Beppe Grillo o Syriza qüestiona la viabilitat política de l’euro com a moneda única i fins i tot el futur de la Unió Europea. Així doncs: tindrem euros a la butxaca d’aquí a 10 anys? Sobreviurà la Unió Europea a la crisi?
Aleix Sarri és llicenciat en Biotecnologia a la UAB i màster en Relacions Internacionals per l'IBEI. Assistent de l'eurodiputat Ramon Tremosa des de finals de 2010 al Comitè d'Economia i Finances del Parlament Europeu, l'ha assessorat en els debats dels informes anuals del BCE que revisen la política monetària de la zona euro i en l'informe anual de Competència de la UE. 

També ha participat activament en les negociacions de les noves normes de control pressupostari de la zona euro, la taxa a les transaccions financeres, l'informe sobre 
finances públiques del Parlament Europeu i la regulació sobre les agències de rating, entre molts altres textos legislatius.

 

Participació