L’Ajuntament de Solsona expressa el condol per la pèrdua de Manel Casserras i Solé

S’homenatjarà la seva figura amb el ball de l’àliga en finalitzar el funeral

per Redacció, Solsona | 30 d'abril de 2015 a les 14:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’alcalde de Solsona, David Rodríguez, en nom de l’Ajuntament, expressa el seu més sentit condol per la pèrdua de l’escultor i constructor d’imatgeria festiva Manel Casserras i Solé, mort a l’edat de 57 anys en no poder superar una llarga malaltia. El Ple municipal d’aquest vespre introduirà una moció de record de la seva figura. 

El funeral de Manel Casserras, “Manelet”, dissabte a les onze del matí a la catedral de Solsona. En una reunió d’urgència celebrada aquest matí, l’Ajuntament, la Confraria de la Mare de Déu del Claustre i l’Agrupació de Geganters han acordat homenatjar qui ha estat el responsable del manteniment del conjunt festiu amb el majestuós ball de l’àliga en finalitzar la cerimònia –un solemne comiat que anteriorment s’ha fet únicament al seu pare, Manel Casserras, l’alcalde Xavier Jounou i el mossèn Jesús Huguet. 

Quan va morir el seu pare, el 1996, el Manelet va prendre’n el relleu en el taller que porta el seu nom, d’on han sorgit bona part dels elements festius de la Festa Major i el Carnaval de Solsona, a més de fer encàrrecs per a diversos municipis d’arreu del país. En la darrera edició de la Festa Major, el 9 de setembre passat, l’Agrupació de Geganters li va concedir el reconeixement de geganter d’honor. 


L’alcalde destaca la sensibilitat amb què Casserras tractava el patrimoni geganter: “s’estimava els gegants i, més enllà de la seva dedicació professional, quan hi treballava hi posava tot el cor i l’estima”. Així mateix, posa en relleu els treballs artístics realitzats en destacats elements arquitectònics de la ciutat. Va participar en la restauració de la catedral i del portal del Pont, l’accés més monumental al nucli antic. “Per tant, ha deixat petjada a la ciutat en diversos aspectes”, afirma David Rodríguez.

 

Participació