Els premis Drac 2015 viatgen a Santpedor i a Premià de Mar

Ivan Bonache (Santpedor) i Montse Assens i Anna Rispau (Premià de Mar) són els guanyadors de la 7a edició dels Premis Drac que organitza Òmnium Solsonès

per Ramon Estany , Solsona, 26 d'abril de 2015 a les 08:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Maite Viladrich, membre de la Junta d'Òmnium Solsonès, Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, amb els guanyadors dels Premis Drac 2015, Montse Assens i Ivan Bonache Foto: Ramon Estany


El Teatre Comarcal de Solsona ha viscut aquesta nit la vetllada literària i cultural d'Òmnium Solsonès, amb la 7a edició dels Premis Drac, un certàmen que segons el president de l'entitat, Ramon Segués, s'ha consolidat plenament gràcies al treball en equip i la constant recerca de la qualitat.

L'acte ha comptat amb la presència d'autoritats locals i comarcals i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, que en les paraules adreçades al públic, ha reivindicat la necessitat de l'activisme cultural d'entitats com Òmnium, que es complementa amb l'activisme polític dels qui treballen per que Catalunya vegi reconeguts els seus drets.
Tot seguit es donà pas al veredicte i lliurament dels premis, dotats amb 500 euros cadascun i un guardó. En l'apartat de poesia, les guanyadores han estat Montse Assens i Anna Rispau, de Premià de Mar, per LA PELL DE L'AIGUA, per les imatges que suggereix, pel paral·lelisme que es palesa entre el procès de la vida i l'aigua per l'harmonia que estableix entre la vida i el llenguatge poètic amb la temàtica de l'aigua i per la riquesa dels recursos.

En l'apartat de prosa, el guanyador ha estat Ivan Bonache Cuadrado, de Santpedor, per A CONTRACOR, per la originalitat narrativa del text i per la valentia que mostra a l'hora de tractar el tema, la violència de gènere.
Així mateix, el jurat ha subratllat la qualitat de les obres presentades, atorgant un reconeixement especial a diversos treballs.

La vetllada s'ha complementat amb la participació de tres alumnes de l'Aula de teatre del Tatrau que han fet una lectura dramatitzada de la Plaça del Diamant, un petit tast de l'obra del cicle Escenes 2015, El llibre dels Mormons, i un concert del cantautor mallorquí Tomeu Penya.
A més, l'artista solsoní Genís Colell, ha pintat durant l'estona que ha durat l'acte un quadre commemoratiu d'aquesta edició.
 

Montse Assens Foto: Ramon Estany

Grut de teatre del Tatrau Foto: Ramon Estany

Ivan Bonache Foto: Ramon Estany

Fragment de l'obra de teatre del Cicle Escenes Foto: Ramon Estany

Concert de Tomeu Penya Foto: Ramon Estany

L'obra del genis Colell, en ple procès Foto: Ramon Estany


 

 

Arxivat a:
Cultura, Premis Drac, Òmnium
Participació