Iniciades les obres de condicionament de camins per a la prevenció d’incendis forestals

L’ens comarcal té previst finalitzar l’arranjament de més de 24 quilòmetres a mitjans d’abril

per Redacció , Solsonès, 1 d'abril de 2015 a les 15:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Visitant les obres de condicionament de camins per a la prevenció d’incendis forestals


El Consell Comarcal del Solsonès va iniciar la setmana passada les obres de condicionament d’alguns camins de la comarca per a la prevenció d’incendis forestals, i que són continuació de les actuacions que es venen realitzant anualment de forma coordinada amb els ajuntaments de la comarca. Enguany, aquests treballs suposaran l’arranjament de més de 24 quilòmetres de camins comarcals d’interès forestal, i està previst que l’actuació finalitzi a mitjans d’abril.

 
Els camins on s’actua aquest any són els següents:

Camí d’interès comarcal forestal de Coll d’Ordigues a la Vall d’Ora, al terme municipal de Navès, en un tram de prop de 4 quilòmetres.
Camí d’interès comarcal forestal de Peà al Pont de Ferro, al terme municipal de Navès, en una longitud de prop de 6 quilòmetres.

Camí d’interès comarcal forestal de Parcerissa a Molí de Pont, als termes municipals de Navès i Olius, en una longitud total de més de 9 quilòmetres.
Camí d’interès comarcal forestal de Ventolra a Molí de Pont, als termes municipals de Navès i Olius, en una longitud total de poc més de 5 quilòmetres.
Camí d’interès comarcal forestal d’Odèn a Orrit i Cap del Pla, al terme municipal de Lladurs. Es formigonaran prop de 750 m2 de plataforma de camí, repartits en quatre trams, que actualment tenen la plataforma totalment deformada.
 

Solà, Rovira i el cap dels serveis tècnics del Consell Comarcal visiten les obres de formigonat del camí del terme de Lladurs


 
Aquestes obres de condicionament, contemplen dos tipus d’actuacions:
Les obres de repàs i piconatge de l’esplanada dels camins, amb mitjans mecànics; l’eixamplament, si s’escau, fins a una amplada de 3,50 metres de la plataforma del camí; la neteja i el perfilat de les cunetes, i la formació de trencaaigües per evitar que les aigües de pluja malmetin la plataforma dels camins de terra.
El formigonat de diferents trams de camí que actualment es troben en molt mal estat i que tenen la plataforma del camí completament deformada.
 
Cal dir que la traça del camí no es modifica en cap cas, amb la finalitat de no impactar negativament sobre el paisatge. Es tracta, per tant, d’una millora de la plataforma del camí per permetre el pas dels vehicles en cas que fos necessària una intervenció urgent, per incendi forestal, emergència, o per activitats de gestió forestal sostenible.
 
Les obres tenen un cost total de 42.967,10 euros, dels quals 35.510,00 euros corresponen a obra pròpiament dita i 7.457,10 euros a l’IVA.

 
El projecte d’aquestes obres de condicionament va ser redactat pels Serveis Tècnics del Consell Comarcal conjuntament amb l’Àrea de Medi Ambient i Territori, i es va presentar a la convocatòria d’ajuts de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, atorgant-se per part d’aquest organisme una subvenció per atendre el seu finançament. A més, també es compta amb aportacions dels ajuntaments implicats (Navès, Olius i Lladurs).

 

Participació