L'ACA habilita un nou abalisament de la zona de seguretat de la presa de la Llosa del Cavall

Les boies, que fins ara marcaven el límit de la zona de seguretat, han estat malmeses per actes vandàlics

per Redacció , Solsonès, 10 de març de 2015 a les 09:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
 
Els treballs, que començaran properament, tindran una durada d’uns 3 mesos i suposaran un cost de 6.300 euros (IVA no inclòs)

 L’Agència Catalana de l’Aigua té previst habilitar, properament, un nou sistema de boies que marquin el límit de la zona de seguretat de l’embassament de la Llosa del Cavall, a la comarca del Solsonès. Aquests treballs, que tindran una durada de 3 mesos i que suposaran un cost de 6.300 euros (IVA no inclòs), serviran per substituir l’actual abalisament, el qual ha estat malmès per actes vandàlics.
 Les noves boies són més sòlides i resistents que les anteriors

Les noves boies utilitzaran materials més sòlids i resistents, tenint en compte que l’abalissament emprat fins ara ha utilitzat un tipus de boies que aconsegueixen la flotació ocupant l’espai intern amb aire.
 

La funció d’aquesta zona de seguretat és limitar la zona de navegació, natació o qualsevol  ús públic fora del corresponent al manteniment de les instal·lacions de la presa. Aquesta restricció existeix per la possibilitat de causar danys a les persones que puguin estar dins aquesta zona en cas de maniobra dels elements de desguàs de la presa, ja siguin els desguassos intermedis i de fons o l’atracció que genera el sobreeiximent pel sobreeixidor de llavi fix (sense comportes).
 
Per tant, la presència de persones a un embassament en l’entorn de la presa s’ha de limitar per garantir l’explotació en quant a maniobres de manteniment ordinàries i extraordinàries en la gestió de les avingudes.

 

 

Participació