Primer 5d6 dels Castellers de Solsona

Es va aconseguir diumenge passat a Sant Guim de Freixenet (Segarra)

per Gerard Roca, 8 d'agost de 2011 a les 11:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'agost de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
5d6 aconseguit a Sant Guim de Freixenet Foto: Castellers de Solsona


El passat diumenge els Castellers de Solsona ens vam desplaçar a la vila de Sant Guim de Freixenet (Segarra) per assistir a una gran diada conjunta amb un dels nostres padrins de bateig, els Margeners de Guissona. Una diada on els Castellers de Solsona vam aprofitar per sumar un nou castell a la llista dels nostres descarregats: aquesta vegada va ser el 5 de 6.
 
 
Tot sembla indicar que cada vegada que els Castellers de Solsona actuem amb els Margeners de Guissona, les coses ens han d'anar molt de cara. Era la segona diada de la nostra història que actuàvem conjuntament amb els Margeners de Guissona, i hem de dir que en totes dues els Castellers de Solsona hem aprofitat per estrenar un nou castell: el dia del bateig fou el 4de6a i ahir a Sant Guim de Freixenet va ser el 5de6. També és la segona setmana consecutiva en la que els grocs estrenem un nou castell. Tot plegat demostra que el temps ens està donant la raó dels assajos i que la parada estival ha anat bé per recuperar forces i començar amb més empenta aquesta segona volta de diades que ara ja no ens farà parar fins a final de temporada, al mes de novembre.
 
L'actuació va ser a 2/4 d'1 del migdia al Carrer Major de Sant Guim. Un carrer que es va convertir en plaça castellera per unes hores. Per començar Castellers de Solsona i Margeners de Guissona vam enlairar els 2pd4 i un pd4 respectivament per obrir la diada. Més tard van ser els Margeners els encarregats d'enlairar el primer castell en la primera ronda: un impressionant 3 de 7 que demostra la qualitat i experiència que amb el temps ja ha adquirit la colla de Guissona. Castellers de Solsona vam començar també forts apostant pel 4 de 6a. La segona ronda es diu que acostuma a ser la que s'ha de fer el castell més potent i l'aposta més "arriscada" d'una diada, ja que és el moment més idoni per carregar un castell. Margeners ho vam fer amb el 4 de 7 i els de Solsona, fent cas del consell, vam decidir tirar definitivament a plaça el 5 de 6; un 5 de 6 que va poder ser carregat sense dificultats i descarregat amb algun espant final, sort n'hi va haver de la feina sobretot de la pinya i posteriorment del tronc, que va reaccionar, i que finalment van ser capaços de tornar a posar el castell a lloc. Era el nostre primer 5 de 6. La tercera ronda va ser la d'anar a assegurar la bona diada que s'estava oferint i es va voler tancar amb castells que ambdues colles ja tenen bastant consolidats. Guissona va enlairar un 3 de 6 per sota mentre que els Solsoníns vam descarregar el 4 de 6.
 
Tot va acabar amb els pilars finals: Margeners van enlairar el seu ja característic p de 5 mentre que Solsona vam decidir tancar la diada com ja portem fent darrerament amb el p de 4 ps.
 
La nostra propera actuació és aquest dijous vinent dia 11 a Sant Ramon a les 10 de la nit.

 

Participació