Finalitzats els treballs de manteniment de la xarxa de camins d’interès comarcal

L’objectiu del Consell era millorar-ne l’estat de conservació, augmentar la seguretat vial i disminuir els riscs d’incendis

per Redacció , Solsonès, 3 de març de 2015 a les 16:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Manteniment de la vegetació ruderal

 
Els treballs de manteniment de la xarxa de camins d’interès comarcal del Solsonès, previstos en el conveni signat entre el Consell Comarcal del Solsonès i el Departament de Medi Ambient i Territori de la Generalitat de Catalunya, han finalitzat aquest mes de febrer. El Consell els ha dut a terme amb l’objectiu de millorar l’estat de conservació dels camins, augmentar la seguretat vial i disminuir els riscs d’incendis.

 Aquests treballs han contemplat l’actuació al llarg dels 14 camins d’interès comarcal, considerats prioritaris, i que afecten a la majoria dels municipis de la comarca. S’ha realitzat la neteja i reperfilat de cunetes en terra al llarg de 8,5 km; s’han netejat més de 5 km de cunetes de formigó i 15 embornals de pedres i terres per tal de millorar l’escorrentia superficial i fer una actuació puntual de retirada de terres en xarxes de protecció de talussos. S’ha realitzat el manteniment de la vegetació ruderal al llarg de 137 km i s’han pintat les línies laterals dels camins (senyalització horitzontal) en 52 km.
 

L’actuació ha suposat una inversió de 129.129,06 €, IVA inclòs.
 

A fi d’agilitzar al màxim els treballs s’actuà simultàniament amb 3 equips de treballs: un al nord que actuà als municipis de La Coma i la Pedra, Guixers i Odèn; un al centre de la comarca que treballà als municipis de Castellar de la Ribera, Pinell, Lladurs, Navès i Clariana de Cardener, i un tercer equip de treball que s’encarregà del manteniment dels camins d’interès comarcal dels municipis situats més al sud: Riner, Pinós i La Molsosa.
 

Pintat de les línies laterals dels camins

 

Participació