Diàleg entre el jazz i la dansa al Teatre Comarcal

per Ramon Estany , 7 d'agost de 2011 a les 09:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Quatre ballarines seguien la música damunt l'escenari Foto: Ramon Estany

 

 
Divendres passat, 5 d'agost, va tenir lloc una nova cita amb el cicle de concerts d'estiu de Solsona, aquesta vegada amb el Doble Quartet- Jazz i Dansa, i amb els músics: Toni Vaquer (piano), Joan Mas (Saxos), Pau Salas (contrabaix) i Santi Colomer (bateria) i les ballarines: Juliette Louste, Zoé Desquesnes, Carmen Collazo i Nandy Luna.
 
El centenar d'espectadors que van assistir a l'espectacle van gaudir d'aquesta trobada entre un quartet de jazz i quatre ballarines de dansa contemporània. Una trobada en que es crea un diàleg, sense argument, basat en la relació entre la música i la dansa. Aquesta relació s'estableix a partir de temes composats amb diferents regles de joc: regles de principis bàsics de composició de la música i de la dansa o basats en elements externs: fòrmules, atzar, imatges...
L'idea original d'aquest projecte sorgí de la composició setmanal d'una coreografia contemporànea basada en la selecció d'un dels temes musicals de jazz creats quotidianament per el pianista.
Alhora de concebre els temes per els dos quartets, el tractament de la coreografia i la composició comparteixen elements propis. Així la coreografia es basa en la mateixa estructura que la música, és a dir en una variació escrita, el que seria el tema, i en improvitzacions, seguint els principis del jazz. En aquestes improvitzacions, cada ballarina és un instrument i cada músic segueix a una ballarina, invertint a lhora la relació comuna dansa -música.
 
Toni Vaquer Grimalt (composició)
Nascut a Palma de Mallorca, actualment acaba els seus estudis de piano modern en el Conservatori Superior del Liceu, a Barcelona. Ha participat en nombrosos conjunts musicals de diferents estils (latin, jazz, funk...) Des de fa uns 6 anys participa, entre altres, a diferents projectes que incorporen varis àmbits artístics com el teatre, la poesia o la dansa.
 
 
Juliette Louste (coreografia)
Nascuda a Taluyers, a prop de Lyon (França). Des dels 3 ays, està fent la seva formació a Barcelona, i actualment està estudiant coreografia al Conservatori Superior de Dansa, a l'Institu del Teatre. Participa a projectes de tots tipus, entre altres és ballarina dins les companyies Perkimba i Les Cils du Lop, i dóna classes en diferents escoles.

 

Participació