El Comú de Solsonès

El Comú no es presenta a Solsona

per El Comú de Solsonès, Solsona, 25 de febrer de 2015 a les 15:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja fa temps que ho volíem dir públicament i es què fins i tot una carta pot costar d’escriure i pair. Efectivament, el Comú de Solsona està en hores baixes. Després de la desfeta electoral, ens vàrem desmotivar molt, i poc a poc hem anant deixant de ser actius en aquests darrers temps. Cadascú de nosaltres ha dedicat el seu temps a altres projectes. Per això estem en un punt de reflexió, una parada tècnica.

Creiem però que el Comú, i abans Fòrum, ha fet molta feina per Solsona, pensem que hem col·laborat en canviar la ciutat i el pensament de la seva gent. Algunes de les millores socials i urbanístiques que gaudim ara son gràcies a la lluita del Comú i de Fòrum. 

 
Agraïm a tota la gent que ens heu fet costat i confiança durant tots aquests anys i esperem retrobar-nos de nou en un nou marc en el futur. 

Això si, aprofitem per reivindicar que per millorar la comarca cal canvis de gent i de maneres de governar. Creiem que al Solsonès li cal un nou Consell Comarcal, per això animem als votants que entre tots i totes ho fem possible. I també a Solsona hi ha feina per fer, tot aportant una visió d’esquerres transformadora com ha fet  el Comú fins ara.

Veiem que a altres ciutats com Barcelona neixen plataformes com  Guanyem i Solsona no hauria de ser menys. La unió fa la força i és millor que es treballi per un món millor en comú i en xarxa que individualment o en petits grups. Per això  varem iniciar contactes per treballar en aquesta direcció. Però malauradament no han donat fruit, en part perquè no hem posat prous energies. Potser Solsona no esta preparada encara per un plantejament així. Fòrum va néixer amb aquest esperit, i el Comú ho va continuar. Amb la voluntat  d’aglutinar a totes les persones que compartissin les ganes de transformar la ciutat, amb una manera de fer clarament democràtica, independent, catalanista d’esquerres i amb una forta base social i mediambiental. 


Creiem que tard o d’hora a Solsona es crearà una plataforma oberta a tots els col·lectius i persones que vulguin activar de nou l’esquerra més social i compromesa amb l’estat de dret de les persones i els col·lectius; i sobretot per ajudar a construir un futur responsable i sostenible al Solsonès. La part més difícil és la d’unir forces socials i polítiques que col·laborin i trobar gent nova amb ganes de treballar pel nou projecte.  Nosaltres aportarem el nostre granet de sorra tot i que caldrà sang nova per passar endavant. Esperem que sigui l’espurna per fer créixer de nou el pensament social i democràtic al Solsonès.

Gràcies i fins molt aviat.

 

Participació