El periodista Xavier Graset és nomenat Mata-ruc d'honor

per Ramon Estany, Solsona | 15 de febrer de 2015 a les 08:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Xavier Graset Foto: Ramon Estany


El periodista Xavier Graset i Forasté (1963, Vila-seca, el Tarragonès) és el Mata-ruc d'Honor del Carnaval de Solsona d'enguany. Graset ha arribat a Solsona en una avioneta de cartró tibada per dos nans del Carnaval, i ha estat rebut per un nombrós públic que l'esperava al Portal del Pont. Allí, ha tallat la cinta i ha inaugurat el monument de la rotonda. Tot seguit ha visitat el mercat del Carnaval, ha inaugurat l'exposició i ha assistit a l'arribada del Carnestoltes. Un cop a la Plaça Major, el president de la Junta de l'AFCS li ha imposat les orelles de ruc, mentres els presentadors de l'acte, Pere Obiols i Elis Colell el donaven a conèixer de manera divertida.

Graset ha replicat amb el seu to d'humor característic i ha explicat que l'humor dels catalans i el de l'espanyols és el mateix, ja que "els catalans tenen un bon sentit d'autocrítica i els agrada enfotre-se'n d'ells mateixos, i a Madrid passa el mateix, els encanta enfotre-se'n dels catalans."
I inspirat en Roger Mas, ha acabat recordant la filosofia de Francesc Pujols, que deia que els catalans tenim la veritat, però que es pot rectificar, els solsonins i solsonines teniu la veritat, de manera que quan aneu pel món, i un solsoní o una solsonina es trobin a un estranger, com que porten la veritat, aquest se'ls hi llençarà al coll, s'agenollarà al davant i els dirà que tenen la fonda pagada, tot pagat, de manera que arribarà el dia que els solsonins ho tindran tot pagat.

Després de veure els ballets a la Plaça Major, el Mata-ruc d'Honor ha presidit la penjada del ruc.

Visitant el Mercat del Carnaval Foto: Ramon Estany

 

Parodiant el ruc Foto: Ramon Estany


Xavier Graset

Format en origen a la premsa comarcal, no ha deixat de publicar a la revista del seu poble El Pont de Fusta. Ha col·laborat també en setmanaris com El Temps, i en diaris com El Periódico, La Vanguardia o Metro. També ha treballat a TV3, en diversos programes d'entreteniment de la productora El Terrat; ha presentat el magazine Artèria 33, el concurs 12 punts i ha col·laborat a Aquest any cent.
Des del 1987 treballa a Catalunya Ràdio, on ha sigut delegat a Madrid, ha fet diversos programes, i actualment dirigeix i realitza la tertúlia d'actualitat L'oracle. Actualment participant en el programa Com Som de TV3.
 

Graset ha arribat en avioneta Foto: Ramon Estany

 

Arxivat a:
Societat, Carnaval
Participació