La Julià Carbonell celebra 20 anys cantant Serrat amb Roger Mas

L'orquestra simfònica de les Terres de Lleida celebrarà l'aniversari el mes d'abril a l'Auditori

per ACN, Lleida | 7 de febrer de 2015 a les 20:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'orquestra Julià Carbonell celebra els seus 20 anys aquest any Foto: Xavier Lozano


L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell (OSJ) de les Terres de Lleida versionarà a l'abril les cançons de Joan Manuel Serrat per commemorar els 20 anys de l'auditori Enric Granados de Lleida amb el concert 'Ara que tinc 20 anys'. Serà juntament amb el cantautor Roger Mas, el cor de cambra de l'Auditori, la coral Ginesta de Cervera i la coral infantil Nova Cervera.


Aquest cap de setmana comença la temporada de concerts de l'Orquestra amb una nova proposta de la secció de corda, que viatjarà pel territori, titulada 'Les Cordes de la Julià Carbonell', un recull de peces de Bach, Mozart o Vivaldi sobre la història de la literatura. S'estrenarà aquest diumenge a la Seu d'Urgell. Des d'ara a finals de maig, la Julià Carbonell visitarà poblacions com la Seu d'Urgell o Almacelles (Segrià), per presentar-hi un concert simfònic amb la formació de corda i un flautista solista.

Aquest diumenge es farà el primer dels concerts de la ruta pel territori a la capital de l'Alt Urgell i el 22 de febrer arribarà a l'església de la Mare de Déu de la Mercè d'Amacelles. El projecte 'Les Cordes de la Julià Carbonell' dóna tot el protagonista a la secció de corda, amb un passeig per la literatura des del barroc fins els nostres dies, incloent música pop i de cinema. Violins, violes, contrabaixos i violoncels apareixen acompanyats per una flauta solista.Oportunitat pels estudiants de música

Aquesta temporada l'OJC potenciarà la col·laboració amb joves estudiants de música. Segons ha anunciat el director artístic de l'Orquestra, Alfons Reverté, la formació vol "mostrar la seva vessant pedagògica en col·laboració amb l'acadèmia de l'Orquestra" per permetre a estudiants de música de diferents nivells tenir contacte amb l'orquestra professional. L'experiència ja es va iniciar l'any passat amb estudiants de nivell superior.Contenció pressupostària

El director de la Julià Carbonell, Alfons Reverté, ha explicat que des de l'arribada de la crisi i amb aquesta la manca de previsió pressupostària de les institucions que financen l'Orquestra, la formació ha hagut de fragmentar la seva activitat i enlloc de fer temporades anuals, convertir-les en períodes més curts, fragmentant l'activitat per treballar amb els comptes clars dels quals pot disposar l'orquestra. Enguany són 250.000 euros, un 69% menys que abans de la crisi. Actualment l'orquestra té en plantilla més de 70 músics professionals.


Actuacions a Reus i Barcelona

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell (OSJ) de les Terres de Lleida seguirà present aquesta temporada com a orquestra titular a l'auditori AXA-Diagonal de Barcelona, on presentarà el programa 'Menú Degustació', un tast musical d'obres d'Albinoni, Mozart o Shubert, amb una sorpresa final per acabar la simfonia inacabada d'aquest últim compositor. Serà el 31 de maig. Abans, la Julià Carbonell portarà la seva producció sobre Harold Lloyd al teatre Fortuny de Reus, el 7 de març, on oferirà la música en directe de la pel·lícula Speedy. Enguany també serà al Festival de Pasqua de Cervera, el 2 d'abril.
 

 

Participació