El Consell realitza tasques de prevenció de gelades a les carreteres d’interès comarcal

S’aplica sal a la superfície dels camins per evitar accidents a causa del gel i de la neu

per Redacció , Solsonès, 5 de febrer de 2015 a les 14:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Camió realitzant tasques de prevenció davant les nevades i gelades

Davant les nevades d’aquest dimecres al Solsonès, el Consell Comarcal ha activat el dispositiu d’actuació en cas de nevades i gelades en els camins d’interès comarcal per evitar accidents. Ja des del novembre l’ens comarcal ve actuant en aquests camins que a causa de les baixes temperatures registrades comporten la formació de capes de gel a les carreteres i que són un risc important pels vehicles rodats que hi circulen.
Des de l’àrea de protecció civil del Consell Comarcal es coordinen les tasques d’escampar sal a les vies que es detecten gelades que, tot i ser de titularitat municipal, el manteniment el presta l’ens comarcal. Aquesta actuació es fa sempre en coordinació amb els ajuntaments i prioritzant les vies de transport escolar per tal que circulin amb total normalitat.

L’escampada de sal es du a terme un cop a la setmana mínim, i sempre que sigui necessari, intentant-se anticipar als fenòmens meteorològics que poden comportar nevades o gelades. Fins ara s’han escampat unes 60 tones de sal per 250 quilòmetres de vies d’interès comarcal i estratègic que uneixen dos o més municipis.
Per a fer front a les despeses, el Consell Comarcal compta, tant pel subministrament de la sal com per la seva escampada, amb un ajut de la Diputació de Lleida.

 

El Consell escampà sal a causa de les nevades

 

Participació