Creix la demanda de potassa al Pallars, el Solsonès, la Cerdanya i l’Alt Urgell

Com cada hivern, la corporació ha posat en marxa el Pla de viabilitat hivernal amb una previsió de 4.500 tones de potassa

per Redacció , Solsonès, 4 de febrer de 2015 a les 16:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

En previsió de la possible baixada de temperatures anunciada, la demanda de sal per part dels ens locals s’ha incrementat lleugerament les darreres hores.

 Com cada hivern, la Diputació de Lleida ha posat en marxa el Pla de viabilitat hivernal per tal de minimitzar l’impacte de les possibles nevades, gelades i altres situacions climatològiques d’emergència a les carreteres que gestiona la corporació.
La previsió de baixada de temperatures ha fet que molts municipis lleidatans hagin tramès les seves reserves de potassa acollint-se al Pla de Viabilitat Hivernal que ofereix la Diputació de Lleida. Zones com el Pallars, el Solsonès, la Cerdanya o l’Alt Urgell han incrementat la demanda, fet habitual en aquestes dates al tractar-se de zones d’alta muntanya. En el cas de la Val d’Aran, la seva zona de acopi fixa compta amb les reserves necessàries.

El coordinador dels serveis tècnics de la Diputació de Lleida, Ramon Lleonart, ha explicat que “a la zona de Lleida el moviment l’hem tingut els darrers dies per les previsions meteorològiques que hi havia. Afortunadament, a la Plana hi pot haver incidència, però no la inicialment prevista. Han estat molts els ajuntaments que han fet els seus acopis, encara que molts ja havien fet les seves reserves amb anterioritat, com poden ser la part alta de les Garrigues i la zona de l’Urgell o la Noguera. Preveiem subministrar unes 30 tones més demà i si la demanda creix es demanarem entre trenta i seixanta tones més de cara al cap de setmana”.
Lleonart ha recordat que des de la Diputació “tenim una comunicació molt fluida amb NEUCAT, per la qual cosa podem dur a terme qualsevol actuació amb agilitat i rapidesa”.

 Entre les actuacions que es desenvolupen en el marc d’aquest pla hi ha la previsió de potassa per fer front a possibles gelades i nevades de la xarxa viària propietat de la corporació.
 La previsió total per aquest hivern ha estat de 4.500 tones de potassa per a la campanya hivernal d’aquest any, de les quals 2.500 es divideixen entre les tres zones d’actuació:
 Zona 1. Comarques del Segrià, Garrigues, Pla d’Urgell, Urgell, Noguera i Segarra
 Zona 2. Comarques de l’Alt Urgell, Cerdanya i Solsonès
 Zona 3. Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d’Aran i Alta Ribagorça
 D’altra banda, la Diputació de Lleida ha fet una reserva de 2.000 tones per atendre les peticions municipals a mesura que es vagin produint al llarg de l’hivern.
 

 

Participació