Comencen a emportar-se la maquinària de Tradema

Un comboi de tràilers de Polònia la portarà a Ucraïna

per Ramon Estany, Solsona | 4 de febrer de 2015 a les 18:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'aparcament ple de camions Foto: Ramon Estany


Aquestes darreres hores es pot veure a l'aparcament de camions al costat de l'antiga Tradema, una quinzena de tràilers de gran tonatge estacionats, alguns ja carregats de maquinària i altres encara buits.

Aquests vehicles, d'una empresa de transports especials de Polònia, formen part dels primers combois especials que han de sortir de Solsona amb la maquinària de les instal·lacions de Tradema amb destí a Ucraïna atès que la multinacional austríaca Kronospan, competència de Sonae Industria, n'ha comprat dues línies de producció.
Aquests camions, són una desena part dels necessaris, segons les estimacions, per retirar tota la maquinària de la fàbrica solsonina.

Segons van informar els mitjans de comunicació fa uns mesos, el desmuntatge de les dues línies de producció implica una seixantena de persones que treballen per desmantellar les voluminoses instal·lacions. És previst que finalitzin els treballs a finals de març tot i que és possible que s'allargui, segons fonts de la mateixa empresa.
El desmuntatge dóna feina a 25 electricistes i una vintena de mecànics, tots procedents de Txèquia, a més a més d'una traductora que els facilita la comunicació amb els treballadors d'aquí. També hi ha dues persones de Burgos -on Kronospan té presència amb una fàbrica- que s'encarreguen de la seguretat en el treball. De la seguretat de tot el recinte, se'n continua fent càrrec una empresa privada contractada per Sonae Industrias, que hi és des de l'anunci del tancament de la fàbrica.

Un trailer amb la càrrega preparada Foto: Ramon Estany

Els vehicles pertanyen a una empresa polonesa Foto: Ramon Estany

Un camió entra a les instal·lacions de Tradema Foto: Ramon Estany

Gairebé tots els camions ja estan carregats Foto: Ramon Estany

Els trailers estan preparats per suportar un gran pes Foto: Ramon Estany

Trailers buits esperant el seu torn per carregar la maquinària Foto: Ramon Estany

 

Arxivat a:
Economia, Tradema
Participació