438.000 Euros d’ajut per a 12 projectes empresarials de la Segarra, Solsonès, Anoia i Bages

El Consorci de la Catalunya Central aprova les propostes d'ajut de la convocatòria 2014 del programa leader 2007-2013

per Redacció, Solsonès, 2 de febrer de 2015 a les 09:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En la  sessió de la Junta executiva del Consorci per la Desenvolupament de la Catalunya Central, celebrada el dia 29 de gener de 2015 a la seu de l’Ajuntament de Veciana ( l’Anoia)  s’han aprovat les propostes de subvenció corresponents als 12  projectes empresarials que han estat elegibles en la convocatòria 2014, dins el programa LEADER 2007-2013. 

La inversió privada generada per aquests projectes presentats és troba al voltant d’uns 1.100.000euros, amb la proposta de creació de 5 llocs de treball; el Consorci ha proposat a la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Natural la resolució  d’un volum de subvencions per import  438.109,46 euros, recordant que els ajuts van finançats al 45% per la Generalitat de Catalunya i el 55% pel fons europeu FEADER.


Pel que fa als expedients aprovats, i referits a l’àmbit territorial del Consorci, són diversos i corresponen a les 3 mesures que es gestionen, 5 expedients de la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, 4 expedients de la mesura de foment d’activitats turístiques i 3 expedients de la mesura de conservació i millora del patrimoni rural. Pel que fa a les comarques 5 expedients pertanyen a la Segarra, 4 al Solsonès i 3 a l’Anoia 

Pel que fa a la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, s’han aprovat expedients de millora i ampliació d’una empresa de serrat de fusta, un obrador i botiga de ratafia artesana, una empresa d’injecció de plàstic, i una petita planta de producció de pellet.

Pel que fa a la mesura de foment de les activitats turístiques, s’han aprovat expedients de millora d’un restaurant, d’una casa de turisme rural, de la calefacció d’un hotel i la creació d’una empresa de serveis turístics.

Pel que fa a la mesura de conservació i millora del patrimoni rural, s’han aprovat expedients de millora d’elements del patrimoni local en un municipi del Solsonès i en un de l’Anoia, i millora de senyalització d’elements d’interès a la Segarra.


Aquesta ha estat la darrera convocatòria corresponent al període LEADER 2007-2014 i ara s’està treballant en l’estratègia del territori per al nou període de PDR LEADER 2014-2020. Durant tot el període LEADER s’han aprovat ajuts a projectes per un import de 5.850.000 €, la qual cosa ha significat un dels ajuts més importants per la dinamització econòmica del territori.
 

 

Participació