La biblioteca comarcal de Solsona durà el nom de l’escultor barroc Carles Morató

La sala d’actes del nou equipament es dirà Saló de les Homilies d’Organyà

per Redacció, Solsona, 30 de gener de 2015 a les 17:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Solsona farà justícia al seu llegat barroc i, més concretament, a la figura de l’escultor Carles Morató (Vic, 1721 – Solsona, 1780) posant el seu nom a la nova biblioteca comarcal que obrirà portes enguany. Ho va aprovar ahir el Ple municipal per unanimitat dels regidors. D’aquesta manera l’equipament també recordarà el fet que s’hagi construït justament en el singular immoble fins ara conegut com a Casa Morató, on es va establir la nissaga d’escultors i on Carles Morató va obrir-hi el taller.  


Tal com va exposar l’alcalde, David Rodríguez, “és de sentit comú que el nou equipament porti el nom del reconegut artista barroc”. A més, Rodríguez defensa que la proposta s’avé amb la política del Pla director turístic de Solsona de potenciar el patrimoni barroc.

Un dels màxims exponents de l’escultura barroca catalana, a Carles Morató i Brugaroles se li atribueixen el retaule de la Mercè de la catedral solsonina i l’espectacular retaule major del santuari del Miracle, entre altres obres d’arreu del país. Fill del també escultor Jacint Morató, Carles va esdevenir el representant de la família amb més reconeixement. Casat amb Magdalena Viladot, va tenir un fill, Carles Morató i Viladot, que va continuar l’ofici familiar.  

Així mateix, el Ple ha donat llum verd a anomenar Saló de les Homilies d’Organyà la sala d’actes de la biblioteca, ubicada a la planta baixa i amb un possible accés independent de l’equipament principal. Es dóna compliment, així, a un acord plenari anterior que establia la voluntat de dedicar un indret de la ciutat al text considerat més antic en llengua catalana, datat a cavall dels segles XII i XIII.
 

Saló Homilies d'Organyà


Licitació del mobiliari

D’altra banda, quant al calendari de treballs que queden pendents per finalitzar les obres de la biblioteca comarcal, divendres vinent, dia 6, es tanca el termini de presentació d’ofertes al procés d’adjudicació del contracte de subministrament del mobiliari, que té un valor aproximat de 372.000 euros. El regidor d’Urbanisme, Salvi Nofrarias, va afirmar en el Ple d’ahir que fins ara s’hi han mostrat interessades prop d’una desena d’empreses, entre les quals n’hi ha de solsonines. Una vegada s’adjudiqui l’obra, l’empresa tindrà un termini d’execució de tres mesos. Així mateix, estan a punt d’enllestir-se els treballs d’adequació de la plaça i l’entorn. 

 

Participació