El Solsonès protagonitza la darrera edició de la revista francesa «Cap Catalogne»

Un recorregut per tota la comarca, el seu entorn, gastronomia, història i cultura

per Ramon Estany, Solsonès | 6 de febrer de 2015 a les 09:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Le Solsonès, une comarca de poche".Així és com titula la revista editada a Perpinyà el seu reportatge sobre la comarca del Solsonès. L’autor del reportatge, Sylvestre Solé en ressalta la història que guarda la comarca amb els seus espais naturals, la diversitat de paisatges i les tradicions que fan que tota la comarca sigui com un petit llibre d'història.
El reportatge dedica un capítol especial al Carnaval de Solsona, a la capitalitat episcopal de Solsona i com no, a la gastronomia, amb una entrevista a la presidenta del gremi d'Hostaleria del Solsonès, Sandra Barranchina.

La revista ‘Cap Catalonge’ va néixer amb l’objectiu de parlar dels entorns i possibles escapades que els veïns del Nord poden fer a Catalunya. En la seva edició número 76, el Solsonès ocupa una part important del contingut de la revista i comparteix protagonisme amb un recorregut per les Terres de l'Ebre i el turisme de muntanya amb l'estació d'esquí de la Catalunya Nord Cambre d'Aze.

Amb una edició bimensual, una tirada de 40.000 exemplars i destinada a un públic de classe mitja/alta, la revista editada a Perpinyà centra el seu número del gener i febrer d’enguany al Solsonès, el seu entorn, història, tradicions i festes i fins i tot en ressalta algunes característiques gastronòmiques.


Més enllà del títol que qualifica la comarca com ‘miniatura de grandiosos paisatges’, l’article fa un recorregut pel passat prehistòric amb les necròpolis de Castellar de la Ribera i els dòlmens de Llobera i Pinós, els castells que van fer frontera a l'època medieval i la riquesa de les seves esglésies i capelles fins arribar a monuments insòlits i contemporanis, com el cementiri modernista d'Olius. 

 
 

 

 

Arxivat a:
Economia, revista, turisme
Participació