El solsoní Raül Garrigasait guanya el V Premi Cum Laude

Garrigasait, que ha fet el doctorat a la UB, ha estat guardonat per la tesi L’hàbit de la dificultat. Wilhelm von Humboldt i Carles Riba davant l’Agamèmnon d’Èsquil

per Redacció , 27 de gener de 2015 a les 10:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Raül Garrigasait i Ernest Marcos


El Paranimf de l’Edifici Històric de la UB ha va acollir el dimarts 20 de gener, l’acte de lliurament de la cinquena edició del Premi Cum Laude, que convoca a l’Institut d’Estudis Món Juïc amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats. Raül Garrigasait, que ha fet el doctorat a la UB, ha estat guardonat per la tesi L’hàbit de la dificultat. Wilhelm von Humboldt i Carles Riba davant l’Agamèmnon d’Èsquil.


En l’acte de lliurament hi van intervenir el rector de la UB, Dídac Ramírez; el vicepresident primer de la Xarxa Vives d’Universitats, Joan Viñas; la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, i la presidenta de l’Institut Món Juïc, Tessa Calders, a més del director de la tesi guanyadora, Ernest Marcos, professor del Departament de Filologia Grega de la UB.

Raül Garrigasait Colomés (Solsona, 1979) és llicenciat en Filologia Clàssica amb premi extraordinari de llicenciatura (2002). El 2013, es va doctorar a la UB amb la qualificació d’excel·lent cum laude. També va fer un postgrau de traducció literària a la Universitat de Gal·les-Swansea (2008), on va ser lector de català entre el 2004 i el 2006. Així mateix, ha fet estades d’estudis a la Universitat Albert Ludwigs de Friburg i a la Universitat Nacional Capodístrias d’Atenes.


Des de l’octubre del 2008, és director editorial de l’Editorial Alpha - Fundació Bernat Metge i responsable de la col·lecció Bernat Metge d’autors grecs i llatins. És autor del llibre d’assaig Els gos cosmopolita i dos espècimens més. Històries i assajos (Acontravent, 2012) i del poemari La tendra mà de cada arrel, Premi Octavio Paz de Poesia 2004 (Viena Edicions, 2005). Ha publicat traduccions del grec antic (Cartes, de Plató), del grec modern (Alèxandros Papadiamandis, Stratis Myrivilis i Nikos Karuzos), de l’alemany (Johann W. Goethe, Rainer M. Rilke, Joseph Roth, Peter Sloterdijk, Rüdiger Safranski) i de l’anglès (Zygmunt Bauman). 
 

Raül Garrigasait, guanyador del V Premi Cum Laude


En aquesta edició del Premi Cum Laude hi han participat dinou candidats procedents de set universitats de la Xarxa Vives, que han optat a un premi de 6.000 €. A banda del guardó, la persona guanyadora gaudirà de la publicació i difusió de la seva obra. La convocatòria del premi busca reconèixer l’excel·lència acadèmica i l’ús de la llengua catalana i s’adreça a tesis doctorals escrites en català que hagin obtingut la qualificació d’excel·lent cum laude.

L’Institut d’Estudis Món Juïc (IeMJ) es va constituir com a associació el 2005, a partir de la unió de diversos professors i investigadors de la UB i d’altres entitats nacionals i internacionals. L’objectiu del centre és investigar i divulgar sobre el judaisme català, tasca de llarga tradició a la UB que havia quedat interrompuda per la dictadura. L’IeMJ, amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats, convoca el Premi Cum Laude, amb què es reconeix les obres de recerca d’alt nivell de l’àmbit d’humanitats escrites en català.

 

Participació