Fa 25 anys de la revista COMARCA

Informació i documentació extreta de l'Arxiu Comarcal del Solsonès

per Ramon Estany, Solsonès | 25 de gener de 2015 a les 08:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

Primera portada del COMARCA

 

 

El dijous 18 de gener de 1990, es presentava públicament a Solsona la revista COMARCA, una publicació editada pel Consell Comarcal del Solsonès. L'acte va tenir lloc a la sala d'Actes del Casal de Cultura, a 2/4 de 9 del vespre, com anunciaven els cartells de l'època.
Eren els inicis del Consell Comarcal del Solsonès, i aquesta publicació, de periodicitat trimestral, oferia articles relacionats amb la comarca del Solsonès i les activitats del Consell, adreçada als habitants del Solsonès.

En una primera etapa, van publicar-se 13 números, fins a l'any 1994. Hi hagué una segona etapa, del 2009 al 2010, amb 5 números.
Val a dir que no va ser l'única experiència informativa del Consell Comarcal, ja que també consta un altra publicació, anomenada CONSELL, de la que hi ha 10 números, entre el 1998 i el 1999.

El primer número de COMARCA presentava a la portada una entrevista amb el president Jordi Pujol, i entre els titulars, la creació de la Fundació Francesc Ribalta i el naixement del Patronat de Desenvolupament Econòmic.
A l'editorial, el llavors President del Consell Comarcal, Ramon Llumà, en destacava l'eina de comunicació al Solsonès d'aquesta revista, que havia d'arribar de manera gratuïta a totes les llars del Solsonès per donar a conèixer els esdeveniments de casa nostra i les activitats del Consell. 

En el seu breu periode d'existència, COMARCA es va fer ressó d'alguns grans esdeveniments, com en la portada d'octubre de 1992, que mostra el pas de la torxa olímpica per Solsona, o en el darrer número de 1994, que ja lamentava l'amenaça dels incendis forestals, i la posada en marxa del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

El Ple del Consell Comarcal del Solsonès, amb el president Pujol, durant una visita a Solsona

 


 

 

Participació