Què fer si se'm mulla el mòbil?

per Redacció , 19 de gener de 2015 a les 21:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'aigua ha espatllat molts telèfons mòbils, però això no vol dir que si se'ns mulla ja no torni a funcionar més. Tal com assenyala la BBC hi ha diversos trucs que podem utilitzar per intentar salvar la situació, encara que no està assegurat que el dispositiu torni a posar-se en marxa: hi ha casos en què no hi ha res a fer.


1. No l'engeguis: Si després d'entrar en contacte amb aigua el mòbil s'apaga el millor que pots fer és deixar-lo així, ja que si intentes posar-lo en funcionament es pot produir un curtcircuit.

2. Treu-li la bateria i la targeta sim: Precisament per evitar que els circuits elèctric funcionin una altra mesura aconsellable és treure la bateria i la targeta sim al telèfon i eixugar-lo per dins.


3. Posa'l en un recipient amb arròs: Aquesta llavor té partícules higroscòpiques que absorbeixen la humitat que ha quedat dins el dispositiu. Altres blogs recomanen cobrir l'aparell amb cuscús, paquets de gel de sílice – hi ha molts productes que en porten- o sorra per a gats, entre altres materials.

4. Posa'l al sol: Si no disposes d'arròs una altra opció es posar el mòbil sobre un tovalló i deixar-lo assecar al sol. No s'hi pot estar molt temps perquè si no es podria malmetre la pantalla.

 

Participació