Fotonotícia

Toc Toc omple de rialles el Teatre Comarcal

La companyia teatral navesenca Coll d'Arques va oferir una divertida obra al públic solsoní dins la celebració de Sant Antoni Abat

per Ramon Estany , Solsona, 18 de gener de 2015 a les 08:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Ramon Estany

El grup de teatre Coll d'Arques de Navès ha portat a Solsona aquest dissabte 17 de gener, dins el programa d'actes de sant Antoni Abat, TOC TOC, de Laurent Baffie, en versió catalana de Jordi Galceran i adaptada pel grup teatral de navès amb la col·laboració de Jaume Figuls.
L'obra mostra un afamat psiquiatra que tracta justament malalts amb patologies tan molestes per ells com divertides damunt de l’escenari. Des del que no pot deixar de dir renecs que li surten de l’ànima o frases brutes, fins a la noia que repeteix dues vegades les frases, o la senyora obsessionada a evitar com sigui qualsevol mena de contagi víric o bacterià.  Un  a un, n’hi a tres més, arriben a la consulta del metge  que sembla ser que encara no hi és. I, esclar, els seus comportaments malaltissos es manifesten. I riem. Feta la presentació dels personatges, queda desenvolupar la comèdia amb gags verbals i gestuals fins a un bon final.

Pel que fa a les properes actuacions del grup de Teatre Coll d'Arques també es preveu una nova representació el dia 31 de gener a Navès
 

Foto: Ramon Estany

 


Repartiment
DOCTOR:
Marc Argerich (Presentació)

PACIENT: Ignasi Ballarà (Presentació)
CAMILO: Xavier Tristany
FRED: Carles Tristany
BLANCA: Anna Tristany
MARIA: Judit Casafont
LILI: Mireia Vila
PEP: Clara Ballarà
ASSISTENT: Eduard Reig
 

Foto: Ramon Estany


El grup de teatre Coll d'Arques de Navès va néixer l'any 1995. Durant la fira de Santa Llúcia d'aquell any, es va començar a tirar endavant la formació d'un nou grup que actués als escenaris del poble i si fos possible, també de fora; com a continuació del grup de teatre anterior. 
Des de sempre el grup s'ha mantingut amb una vintena de membres, i s'ha anat rejovenint. Aquests són del tot polifacètics, no només pel que fa als diferents papers que poden representar en les diferents obres, sinó perquè ells mateixos s'encarreguen del manteniment elèctric de cada funció, de preparar l'escenari, els decorats i el vestuari. Entremig, el grup de teatre no s'oblida d'assistir a altres representacions teatrals ni de fer excursions, caminades, esquiades, acampades i sopars. La intenció és poder fer teatre i passar-s'ho bé durant molts anys més.

El grup de teatre Coll d'Arques sempre s'ha decantat per la comèdia i el vodevil, perquè és el que demana el públic. I es que sempre s'escullen obres pensades per a la gent del poble, i no s'ha provat mai de fer-ne cap d'un altre estil. Els membres d'aquest grup de teatre busquen vodevils perquè asseguren l'èxit, però és difícil trobar-ne de bons.

Totes les obres s'han representat amb un èxit considerable de públic en les sis o set funcions que s'han fet de cadascuna.

Públic assistent al Teatre Comarcal Foto: Ramon Estany

Presentació de l'obra Foto: Ramon Estany

 

Foto: Ramon Estany

 

Foto: Ramon Estany

 

Participació