1 de 10

El DNI 3.0 veu la llum a Lleida

El ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz assegura que el nou DNI millora la seguretat documental i permet més emmagatzematge | El carnet és compatible amb smartphones i tauletes i té la mateixa validesa que una firma manuscrita | La nedadora catalana Mireia Belmonte rep el primer carnet a la comissaria de Cappont

per Àlvar Llobet, Lleida | 12 de gener de 2015 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Fernández Díaz i Belmonte, a la comissaria de Cappont


El nou carnet d'identitat ha estat presentat aquest dilluns a Lleida pel ministre d'Interior del Govern espanyol Jorge Fernández Díaz, que ha destacat el reforçament de les mesures de la seguretat documental que ofereix aquest DNI 3.0. En un multitudinari acte a la Comissaria Provincial de Lleida, Fernández Díaz ha explicat que el nou document d'identitat s'estendrà en els propers mesos per Catalunya i Espanya, alhora que ha remarcat les novetats del DNI, que incorpora un xip certificat com un dispositiu segur "amb major capacitat i velocitat" i que tindrà la mateixa validesa jurídica d'una firma manuscrita.


Un carnet compatible amb smartphones i tauletes electròniques

El document que s'ha presentat incorpora la tecnologia NFC de transmissió de dades per contacte d'una manera ràpida a partir d'un camp electromagnètic. Gràcies a aquesta innovació, el DNI facilitarà l'ús en smartphones i tauletes electròniques. El nou document és compatible amb aplicacions electròniques de manera que, a partir d'ara, serà possible, per posar tres exemples, autoritzar a terceres persones la recollida de paquets que arriben per correu, autoritzacions d'excursions de nens o per recollir medicaments en farmàcies.


Durant la presentació, caòtica pels mitjans de comunicació que cobrien l'acte, s'ha explicat també que el nou DNI té nous components hologràfics i diverses mesures de seguretat invisibles. Fernández Díaz ha posat de relleu el compromís de l'executiu espanyol en la innovació electrònica, que ha fet possible aquesta evolució del DNI, que serà, ha dit, més difícil de falsificar.

El Passaport també es renova


La sessió de presentació del DNI també s'ha aprofitat per explicar les novetats del nou Passaport 3.0, que està dotat d'un xip de major velocitat i que permetrà que el titular pugui deixar en la base de dades del document un punt de contacte, telèfon o correu electrònic per si hi ha alguna emergència.

Mireia Belmonte, una catalana amb el primer DNI espanyol nou

A l'acte de presentació del nou carnet d'identitat ha assistit la popular nedadora Mireia Belmonte, que ha rebut de mans del ministre el primer DNI 3.0, expedit a la comissaria de Cappont.
 

Mireia Belmonte amb el nou DNI Foto: Twitter


 

 

Participació