Una publicació sobre el paper de Navès durant la Guerra de Successió

per Redacció, Navès, 2 de gener de 2015 a les 16:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Cultural El Babau de Navès ha editat un opuscle que sota el títol de NAVÈS DURANT LA GUERRA DE SUCCESSIÓ 1711-1714, contribueix a la commemoració del Tricentenari de la guerra de Successió a la Corona d'Espanya, que va comportar l'anorreament de les institucions catalanes, i per fer conéixer la repercusió directa que tingué en la gent que vivia en les cases de pagès del municipi de Navès.
Per editar aquesta modesta publicació, s'ha demanat un ajut a la Comissió del Tricentenari del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

La publicació pretèn deixar constància d'un vestigi autèntic conservat encara com a testimoni visual i palpable d'aquella època, que és el deso o amagatall del blat al terme de la casa Olivella. L'opuscle repassa els fets del combat a Navès, la revolta de les quinzenades, combatents localitzats al Solsonès i el front de guerra el 1711-1714.
Francesc Serra i Sellarés, doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona ha assessorat la publicació i també n'ha fet el pròleg. 

 

Arxivat a:
Cultura, publicació, 1714
Participació