Mossèn Ramon Cabana repassa la seva vida al llibre 'Crònica Pastoral'

El capellà ha exercit principalment en diverses parròquies del Berguedà i el Solsonès

per Redacció, 30 de desembre de 2014 a les 20:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Crònica pastoral 1975-2015 és la novetat editorial de mossèn Ramon Cabana, que la Patumaire Edicions llança al mercat per aquest 2015. En aquest llibre de 184 pàgines, el religiós repassa les etapes més significatives de la seva vida, bona part d'aquestes al Berguedà i al Solsonès, on va exercir de capellà en diverses parròquies des de 1975. 

 El 1974, un jove Ramon Cabana arribava a Balsareny, on l’any següent seria ordenat capellà. Des de llavors, ha estat en diverses parròquies, principalment del Berguedà, i actualment és rector de Gargallà, Vilandeny, Sorba, Clariana de Cardener, Freixenet i Su. 
Al llibre, Cabana recorre l'època en què va treballar com a docent, les seves experiències pastorals a la comarca, el seu suport a les reivindicacions contra el règim franquista, les seves confidències i amistats amb Pere Casaldàliga o mossèn Josep M. Jubells, així com la crònica de la seva vida quotidiana. Entre aquestes, el volum dóna detalls de les seves discrepàncies amb les autoritats o els alts càrrecs de l'Església, els seus ideals contraris a condemnar el matrimoni homosexual o les experiències i anècdotes viscudes després de passar llargues hores al Centre Penitenciari Els Lledoners, on va exercir com a voluntari. 


Un llibre escrit en clau personal, i des del punt de vista i l'experiència d'una persona que pot mirar-se el món amb perspectiva. D'altra banda, una crònica vital que repassa aspectes socials, polítics i religiosos des d'una visió crítica i propera a les classes socials més baixes, i que discorre finalment en un escenari de transformació radical.

 

Participació