Sense futur immediat per a Tradema

per Redacció, Solsona | 20 de desembre de 2014 a les 09:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 


El director general d'Indústria, Antoni Maria Grau, ha explicat aquest divendres a Solsona que des del tancament de la planta de Tradema, que va deixar 142 persones sense feina al Solsonès, hi ha hagut fins a 23 projectes interessats en instal·lar-s'hi però que no s'han acabat concretant. Segons ell, sis d'aquests projectes "van arribar a un grau de maduració absolut" i "només faltava confirmar la disponibilitat de recursos que els oferien els grups inversors". Amb tot, Grau ha expressat que "al final l'equació que lliga el procés productiu, la compra de la matèria primera i el preu de venda no es va acabar confirmant". Sobretot, ha dit Grau, perquè "les reformes que ha fet el govern espanyol en el sistema energètic no van en la línia d'afavorir les energies renovables". 


Tot i això, Grau ha explicat que en aquests moments encara hi ha possibilitats de trobar una solució alternativa, ja que "hi ha dos o tres projectes vius". Amb tot, el director general d'Indústria ha dit que serien projectes més menors d'altres sectors i que estarien interessats en "disposar parcialment de les instal·lacions". En aquest sentit, ha explicat que el grup portuguès Sonae Indústria -propietari de Tradema- ha "flexibilitzat" el seu plantejament i ara es planteja poder vendre les instal·lacions en diferents parts i no en bloc, perquè puguin instal·lar-s'hi diferents activitats.

 

Arxivat a:
Economia, TRADEMA, atur
Participació