ICV-EUiA exigeix al Govern els plans de re industrialització compromesos després del tancament de Tradema

Laura Massana reclama al Govern que s'impliqui per impulsar polítiques industrials a la Catalunya Central

per Redacció, Solsona | 17 de desembre de 2014 a les 18:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Laura Massana durant la sessió de control


La diputada d'ICV-EUiA al Parlament, Laura Massana, ha preguntat avui al conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Pugi, sobre la situació de la indústria a la Catalunya central i sobre els incompliments del Govern. "On són els plans de reindustrialització compromesos després del tancament de Power Controls el 2013  i de Tradema el 2012?", s'ha interessat per saber la diputada que ha lamentat la "manca d'impuls" i de "compromís" del departament que lidera Puig per a dur a terme polítiques industrials al Bages i al Solsonès.

Durant la sessió de control d'avui al Parlament, Massana ha recordat que en el cas de Power Controls es va pactar un pla de reindustrialització per valor de 500.000 euros per ocupar les persones que no s'havien prejubilat. D'aquests 500.000 euros, la meitat els posava el Govern i l'altra meitat l'empresa a raó de 5.000 euros per contracte indefinit a l'empresa que s'instal·lés o contractes de forma indefinida. "Avui els treballadors es queixen que no han portat cap empresa, cap proposta, els anul·len reunions i si el dia 31 de desembre no hi ha pla industrial es perden els diners i òbviament no s'ocuparan les persones", ha lamentat Massana que ha volgut saber què pensa fer el govern al respecte. "No volem fum, volem que es comprometi a gestionar els 250.000 euros de l'empresa per crear ocupació al  Bages", ha reclamat Massana.
Pel que fa a Tradema la diputada ecosocialista ha acusat a Felip Puig de no acompanyar als treballadors que es van quedar a l'atur i que aquest febrer es quedaran sense cap prestació quan fa dos anys en una assemblea de treballadors de l'empresa va prometre que hi portaria una empresa. "Expliqui'ns quina és l'alternativa que fa pocs dies va dir a premsa que tenia. És real?", ha preguntat la diputada d'ICV-EUiA que vol que Puig "doni la cara" i "no anunciï" coses que no són. "Faci que l'acompanyament vagi a les comarques industrials que necessiten el suport del Govern. Volem sentir el seu suport", ha sentenciat.


El conseller s'ha compromès en seu parlamentària a que el director general del seu departament serà la setmana vinent a Solsona per explicar una proposta  de Tradema, i en reunió mantinguda posteriorment  amb el comitè de Power Controls  i amb  la diputada  que li ha exigit més esforços per ampliar el termini i la captació d'empreses o llocs de treball.

 

Participació