A partir de dilluns s'abarateix a la meitat el preu del viatge en bus entre Barcelona, el Berguedà i el Solsonès

per Redacció, 30 de juliol de 2011 a les 09:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Estació d'autobusos de Soslona Foto: Lluis Closa

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha acordat la introducció d’un nou abonament de transport multiviatge per a les línies interurbanes d’autobús que connecten Barcelona i Berga, i Barcelona i Solsona, que suposarà un estalvi de més del 50% respecte del preu del bitllet senzill actual en aquests serveis.
 
L’objectiu és atendre les necessitats de mobilitat a preus competitius del col·lectiu d’usuaris que habitualment es desplacen entre Berga, Solsona i Barcelona en autobús, com és el cas dels estudiants.
 
Així, el nou títol de transport s’anomenarà T-10/60 , atès que permetrà als viatgers disposar de 10 desplaçaments en 60 dies entre Berga-Barcelona i Solsona-Barcelona. El preu de l’abonament serà de 70 euros, la meitat del que costa ara. Així, cada viatge en autobús entre les capitals del Berguedà i el Solsonès i Barcelona costarà ara 7 euros.
 
Els trajectes que es veuran beneficiats amb el nou abonament són els següents, tant pel que fa a l’anada com a la tornada:
 
-          Bagà – Barcelona
-          Guardiola de Berguedà – Barcelona
-          Berga – Barcelona
-          Gironella - Barcelona
-          Puig-reig – Barcelona
-          Solsona – Barcelona
-          Clariana de Cardener – Barcelona
-          Riner – Barcelona
 
 
 
Comparativa de preus amb el nou abonament
 
Preu per cada viatge
 
Bitllet senzill actual
Nou Títol T-10/60
Berga – Barcelona
14,60 euros
7 euros
Solsona- Barcelona
15,80 euros
7 euros
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat serà qui assumirà la despesa addicional que suposa la posada en marxa d’aquesta actuació. Així, aquest any aportarà un màxim de 126.800 euros per poder aplicar aquesta reducció de preus que gaudiran els viatgers en aquestes línies, gestionades per Alsina Graells de Autotransportes.
 
Primer pas per a la integració tarifària
 
La implantació d’aquest nou títol suposa un pas previ a la integració tarifària de la comarca del Berguedà en el marc de l’ATM de Barcelona, que es preveu que es desenvolupi durant el 2012. També es contempla la incorporació progressiva al sistema tarifari integrat de la resta de comarques centrals que encara no hi formen part.
 
Aquests títols utilitzaran la tecnologia de validació sense contacte i podran ser adquirits en els punts de venda de l’empresa concessionària a partir del mateix 1 d’agost, mentre que la seva recàrrega podrà ser també realitzada a bord dels propis vehicles.
 

 

Participació