Imputen l'alcalde de la Coma i la Pedra per presumptes delictes urbanístics

El consistori es defensa i assegura que sempre han actuat "amb estricta correcció" i "seguint la legalitat"

per ACN, La Coma i la Pedra | 28 de novembre de 2014 a les 17:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Marc Escarré.


La Coma i la Pedra (ACN).- El Jutjat de Solsona ha decidit imputar l'alcalde de la Coma i la Pedra (Solsonès), Marc Escarré (CiU), la secretària-interventora i l'arquitecte municipal per uns presumptes delictes urbanístics i de prevaricació. Segons ha avançat el Regió7, les denuncies van ser interposades per una veïna del municipi i una regidora de l'oposició arran de l'emissió d'uns expedients urbanístics. El consistori ha emès un comunicat per reiterar "la correcció en què s'ha actuat en tot moment" i ha defensat que "tots els permisos d'obres sempre s'han emès seguint la legalitat vigent en cada moment". A més, demanen "comparèixer davant del Jutjat en la major brevetat possible per aclarir els fets denunciats".


El consistori explica en el comunicat que "després de dos anys i mig vivint aquesta situació judicial entenem que es bo aquest pas donat, tant pels veïns del municipi com per a nosaltres mateixos". Asseguren que "sempre hem treballat per millorar el dia a dia del municipi i de la seva gent, i sempre dins dels marcs legals establerts"

Marc Escarré ha detallat que va ser el mateix Ajuntament de la Coma i la Pedra qui va enviar un escrit al Jutjat de Solsona, cosa que ha fet "precipitar la imputació". "Fa un temps que vam demanar al jutge que o bé ens imputés o bé arxivés el cas perquè ens costava molt poder desenvolupar el dia a dia al municipi", ha detallat Escarré. De fet, l'any 2012 el Jutjat de Solsona va obrir diligències prèvies contra els imputats i el consistori va haver d'aportar informació relacionada amb una sèrie d'expedients urbanístics. 


Segons el batlle, "és molt dur per a un Ajuntament trobar-se en una situació de diligències obertes perquè no facilita el dia a dia i, en aquest procés que ha durat tan temps, en molts moments no hem sabut exactament què s'estava buscant". L'alcalde ha defensat que "en tot moment hem actuat amb estricta correcció i tots els processos d'obres s'han emès amb la legalitat vigent". Per això, Escarré considera "bo" el pas que ha fet el jutge i ha demanat que se'ls citi ràpid a declarar. 

Escarré ha detallat que les llicències d'obres per les quals se'ls ha imputat "no fan referència a cap bloc de pisos, sinó que es tracta de vuit expedients de diferents cases". El batlle ha expressat que ha estat un procés "molt dur" perquè "d'entrada, el judici previ ja ens l'han fet". L'alcalde també ha volgut destacar la "transparència" del consistori, ja que ha estat el mateix Ajuntament qui ha informat de la seva imputació a través de les xarxes socials i d'un comunicat penjat a la pàgina web. 

 

Participació