La Xarxa Transversal d’Educació demana la col•laboració de tots els ajuntaments del Solsonès

Durant tot el curs es programen activitats per a totes les franges d’edat

per Redacció, Solsonès, 24 de setembre de 2014 a les 09:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Xarxa Transversal d’Educació, plataforma a través de la qual es programen activitats de suport a l’educació dels centres del Solsonès durant tot el curs, ha demanat la col•laboració de tots els municipis de la comarca. Ho han fet la regidoria d’Educació del consistori solsoní i l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal –ens que la coordinen, juntament amb el Servei Educatiu del Solsonès– en el Consell d’Alcaldes de divendres passat, dia 19, celebrat a la Coma i la Pedra.  
 
Les activitats que organitza la Xarxa són subvencionades per les administracions locals i compten amb una aportació fixa anual de les famílies de 4 euros per alumne. Però tenint en compte que tots els municipis de la comarca tenen alumnes en edat escolar que es beneficien del programa, s’ha considerat necessària la col•laboració econòmica del conjunt d’ajuntaments. 
 
En aquests moments s’està tancant el programa d’activitats d’aquest curs. Les temàtiques que es treballen, però, es mantenen similars cada curs: anglès, història, ciència, medi ambient, mobilitat segura, salut i expressió i dramatització. En tots els casos, es tracta d’activitats realitzades durant l’horari lectiu. 
 
El Consell Comarcal, l’Ajuntament de Solsona i el Servei Educatiu del Solsonès van posar en marxa la Xarxa Transversal d’Educació el 2010 amb l’objectiu d’ajudar l’alumnat del Solsonès a assolir les competències bàsiques de l’educació obligatòria, tant les transversals com les específiques. Les iniciatives que es duen a terme consisteixen en tallers, obres de teatre i xerrades, entre d’altres, per a alumnes des d’educació infantil fins a l’ensenyament postobligatori.

 

Participació