Marc Barbens, cap de llista per CiU a les municipals de Solsona

Aquest diumenge a la tarda, CiU ha presentat públicament el seu alcaldable per les properes municipals del 2015

per Ramon Estany, Solsona, 31 d'agost de 2014 a les 21:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Marc Barbens Foto: Ramon Estany

CiU del Solsonès ha triat aquest diumenge per presentar el seu nou candidat per a les properes municipals del 2015, Marc Barbens i Casals.


Convergència i Unió ha volgut tancar d'una vegada i per sorpresa, els rumors que insistentment corrien per la ciutat des de fa algunes setmanes al voltant de la identitat de qui ha d'encapçalar a les properes municipals del 2015 la federació nacionalista a Solsona.  Així ho ha proposat el Comitè Executiu Comarcal de CDC Solsonès aquesta tarda en sessió extraordinària.

La proposta de Barbens ha estat presentada aquest diumenge a les set de la tarda al capdamunt del passeig Pare Claret, davant l’església del Sagrat Cor de Maria en un acte conduit per Ramon Segués. A més a més, el nou candidat de Convergència i Unió ha donat a conèixer les cares d’algunes persones que ja s’han sumat al projecte, malgrat que no totes elles conformaran la futura llista electoral. 
 
Ramon Segués ha presentat al candidat Marc Barbens
Ramon Segués ha conduit el breu i senzill acte de presentació que ha combinat els parlaments amb l’ambientació musical. Segués ha fet esment de la trajectòria del nou candidat a partir de l’experiència personal que ell en té, ja que són bons amics i han compartit molts projectes junts fins a dia d’avui.
Segués ha destacat que Barbens “és una persona molt preparada, de ment molt oberta, molt àgil i molt decidida”.
 
Un any de trobades per a repensar Solsona
El candidat de CiU ha explicat que el projecte que es presenta “ha estat elaborat per un grup de persones que pertanyen al teixit associatiu de Solsona que han estat reunint-se durant tot un any” . L’alcaldable ha dividit l’exposició del projecte en tres fases diferents. “La primera va consistir en diagnosticar tots aquells dèficits i mancances que presenta la ciutat en les diverses àrees que es composa l’Ajuntament” . Un cop analitzats els principals problemes detectats, el projecte va entrar en una segona fase de debat i de reflexió envers les noves idees i propostes “per tal que els solsonins poguessin recuperar la il•lusió en el projecte de ciutat” . Finalment, en la tercera fase, un cop materialitzat el nou projecte, calia buscar algú que l’encapçalés.
Pel que fa a la fase de selecció de qui havia de ser candidat, Barbens ha explicat que “no s’ha caigut en l’error de buscar un nom concret sinó que es va crear un perfil de candidat que havia de reunir sis característiques principals”. El cap de llista ha explicat cada un d’aquests trets. L’ambició d’un nou projecte que tingui un gran abast, la determinació de passar a davant i gestionar una situació econòmica difícil i una situació política general molt crispada. La visió necessària per fer realitat el projecte, la joventut no entesa com a virtut sinó com l’exemple que una nova generació fa un pas endavant. Els darrers trets, són la capacitat de lideratge en el sentit de coordinar un equip de persones format i capacitat, i per últim, la transparència basada en una nova manera de fer política adaptada el nous temps que estem vivint.
Un acte a la via pública obert a tothom
La presentació del candidat ha transcorregut en un artèria concorreguda de la ciutat com ho és el capdamunt del passeig Pare Claret. Marc Barbens ha remarcat que “s’ha volgut donar a conèixer el projecte i el nou candidat en un lloc obert com a símbol de regeneració i de crida a tothom perquè se sumi el projecte” . A més a més, ha convidat a tothom que vulgui “treballar per millorar la ciutat que participi del projecte, sense tenir en compte el color polític o la ideologia”.   
Barbens ha acabat l’acte anunciant que renunciarà a les seves responsabilitats professionals per a dedicar-se exclusivament a liderar el projecte i a perfilar-lo segons les necessitats reals dels ciutadans i de les entitats
 

El candidat
Marc Barbens i Casals (25 de desembre de 1991). Va estudiar Ciències Polítiques. Professionalment s'ha especialitzat en la comunicació política i institucional. està estretament vinculat al teixit associatiu de Solsona. Quan encara no havia assolit la majoria d'edat, va entrar a formar part de la junta d'Òmnium Cultural del Solsonès, que tot just llavors s'havia fundat a la comarca. també va participar en la refundació de Joventut Solsonina com a portaveu d'aquesta entitat. A més a més, és soci de l'Associació Fènix Solsona de lluita contra el càncer i de l'Agrupació de Geganters. ha col·laborat en l'emissora de ràdio municipal de Solsona FM amb els programes Si Vols, Candidats i vespre. En l'àmbit esportiu, és un aficionat al futbol i ha jugat amb el CE Arrels i el CF Solsona. Durant l'etapa universitària va formar part de la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC), exercint de coordinador d'aquest organisme.


En el seu temps lliure li agrada passar estones a la cuina i compartir-ne el resultat amb la família i els amics. també aprofita per viatjar i llegir aquells llibres que s'han anat apilant a la tauleta de nit durant l'any, sobretot els de pensament polític.

L'acte ha tingut lloc al capdamunt del Passeig de Solsona Foto: Ramon Estany Barbens ha exposat els motius de la seva candidatura Foto: Ramon Estany

 

Arxivat a:
Política, Municipals, llista, CiU
Participació