Torà, Biosca i Olesa sí que decidiran

El Govern tramet a l’Estat les sol·licituds dels ajuntaments d'aquests municipis per celebrar un referèndum

per Q.S., Redacció, 8 de juliol de 2014 a les 15:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En ple debat sobre la virtual celebració de la consulta sobiranista, el Govern ha acordat avui trametre al Govern de l’Estat les sol·licituds dels ajuntaments de Torà i de Biosca per sotmetre a consulta popular el canvi d’adscripció de comarca d’aquests municipis per formar part del Solsonès. Així mateix, el Govern també ha acordat avui trametre al Govern de l’Estat la sol·licitud de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat per sotmetre a consulta popular diversos assumptes de caire urbanístic.

En aquest sentit, les propostes de pregunta que es formularà a les persones veïnes amb dret de vot de Torà i de Biosca són les següents:
 
“Esteu d’acord que el municipi de Torà sigui adscrit a la comarca del Solsonès? SÍ/NO”.
 
“Esteu d’acord que el municipi de Biosca sigui adscrit a la comarca del Solsonès? SÍ /NO”
 
Els plens municipals de Torà i de Biosca van adoptar per unanimitat l’acord per INICIAR el canvi d’adscripció de la comarca de la Segarra a la comarca del Solsonès i van trametre les sol·licituds corresponents al Departament de Governació i Relacions Institucionals. Les sol·licituds d’inici dels tràmits per a la modificació de l’adscripció comarcal es van acompanyar amb la documentació requerida per la legislació vigent i se’n van seguir els tràmits corresponents.

 

Participació