Solsona manté viva la tradició de Sant Cristòfol

Malgrat la crisi del sector del transport i la davallada de vehicles a la benedicció

per Ramon Estany, Solsona | 7 de juliol de 2014 a les 08:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Ramon Estany

Uns 40 camions o vehicles pesats  i un centenar d'automòbils van passar ahir diumenge per la tradicional benedicció de Sant Cristòfol a Solsona. La dada és prou rellevant si es té en compte que habitualment hi passaven prop d'un centenar de camions per aquest ritual. La crisi ha afectat finalment al sector del transport, fins al punt que enguany, davant la manca de gent disposada a anar al capdavant de la festa, l'ajuntament de Solsona ha hagut d'assumir les regnes per evitar que es perdés la festa, amb la col·laboració d'alguns transportistes.
D'aquesta manera, s'ha mantingut la tradicional Missa al Cor de Maria, oficiada pel rector de Solsona Mn. Lluís Tollar, i la benedicció dels vehicles, alguns ben engalants amb flors i banderetes, a la Plaça del camp, acompanyats de la música de la Patinfanjàs. Com és costum, no hi ha faltat el repartiment de medalles de Sant Cristòfol, i una nova edició dels goigs de Sant Cristòfol, a càrrec de Gogistes Solsonins i Montepio de Conductors, que n'ha fet un tiratge de 400 exemplars en paper offset de 120 grams i 200 de numerats en paper conqueror de 170 g.


No hi ha faltat entre els participants a la benedicció, alguns motoristes, ciclistes i infants amb els seus patinets, que també han estat espargits amb l'aigua beneïda.
La nit abans, els solsonins van gaudir amb la primera revetlla de l'estiu a la Plaça del Camp.

Organitzadors de la festa amb el rector de Solsona, el sant i un dels camions Foto: Ramon Estany Un ciclista rep la benedicció Foto: Ramon Estany

 

Participació