David Rodríguez es presenta a la reelecció a les properes municipals

L'alcalde republicà ho va anunciar aquest dimecres en un sopar davant un centenar de persones, militants, simpatitzants i representants de la societat civil solsonina

per Ramon Estany, Solsona, 19 de juny de 2014 a les 07:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

David Rodríguez Foto: Ramon Estany


En un sopar a l'Hotel Sant Roc ahir a la nit i al qual hi van assistir un centenar de persones, ERC Solsona va oficialitzar el seu cap de llista per a les properes municipals, que serà l'actual alcalde, David Rodríguez. 
Abans de començar el sopar, Rodríguez va voler explicar als assistents els motius per tornar a presentar-se, tot compartint l'acció de govern, a un any de les eleccions.

"Ningú em pot retreure que no m'hi he dedicat en cos i ànima"

Exposant els motius per presentar-se a la reelecció, Rodríguez ha advertit que "no ha estat fàcil". El govern desgasta i "no tothom entén el que és necessari". En la situació actual, molta gent ho passa malament a Solsona i no ha estat un mandat fàcil, però "ningú em pot retreure que no m'hi he dedicat en cos i ànima".
L'alcalde ha subratllat que després de 5 anys i mig al capdavant de l'ajuntament "encara em sento apreciat per la ciutadania i content de la feina feta, i encara queda molt per fer, i he après molt".
En clau més política, el ja candidat es va mostrar empès pel moment que viu el país i per les circumstàncies que travessa la comarca, "puc ajudar a girar la comarca", per què "tindrem una oportunitat històrica a les properes municipals".

El dia a dia a l'ajuntament
David Rodríguez continuà la seva intervenció centrant-se en la feina a l'ajuntament. Va tenir paraules d'agraïment vers l'Encarna Tarifa, regidora del PSC i soci de govern, pel seu suport i content de la seva feina, a qui qualificà d'actitud "implicada i honesta".
Entre les dificultats que ha hagut de fer front per governar, una de les principals ha estat l'econòmica. Rodríguez va recordar que l'ajuntament ha passat d'ingressar en concepte de llicencies d'obres, uns 500.000 euros el 2007 a  50.000 el 2013. També ha exposat el neguit econòmic que suposa la retallada pressupostària dels diners de la Generalitat, arribant al punt que aquesta té un deute pendent amb Solsona de 2.000.000 d'euros. A tot això s'ha d'afegir l'ofec que suposa la limitació de la despesa pública i de personal als ajuntaments, que ha obligat a Solsona a liquidar totes les societats que tenia.
Valorant el treball fet, David Rodríguez destacà l'aprofundiment democràtic, el govern amb equitat i la millora dels mitjans de comunicació propis, fet que els ha merescut un premi a la comunicació i la transparència.
L'alcalde i ja candidat, va subratllar l'endreça, un objectiu que li va ensenyar molt bé el seu antecessor, el Xavier Jounou. Avui, fegí, la gent valora la feina de la brigada municipal.
En aquest aspecte, l'ajuntament ha tingut cura pels detalls i atenció als barris, elaborant un Pla d'Actuacions Urbanes, per atendre els equipaments, zones verdes, nucli antic, Vinyet i la resta.
També ha lloat l'Inventari de Camins del Vinyet, la millora de l'enllumenat, les aigües municipals, uns serveis funeraris (de les poques ciutats que els tenen propis), millora al servei de neteja, la mobilitat amb les rotondes i una endreça a nivell intern de l'ajuntament.
Rodríguez també ha destacat la feina feta en la millora de la qualitat de vida, educació, acció social i cultura, i els esforços invertit en la promoció econòmica, "malgrat els resultats poc perceptibles", acompanyant a les empreses, reclamant la fibra òptica, vetllant el tema de Tradema.
Pel que fa als equipaments, posà damunt la taula el treball fet per dotar Solsona d'una biblioteca i un Centre Cívic, i que ara "ens quedarà per fer un Tanatori".
No es va oblidar de fer menció al suport a les entitats de la ciutat, mantenir l'Acadèmia Internacional de Música, la Festa Major i el Carnaval. Aquí va defensar fermament la Sala Polivalent, gràcies a la qual, el Carnaval no sols ha deixat de gastar 14.000 euros, sinó que en guanya 4.000.

La feina que queda per fer
Amb tot, Rodríguez és conscient que queda molt per fer: acabar la biblioteca, el Casal Cívic, enjardinaments, insonoritzacions de l'Escola de Música, la gossera municipal, serveis de millora de la llum, la Cabana del Catedràtic, una pista poliesportiva a l'aire lliure (skate), resoldre la corba de Cal Sala, carrers del Tossal, Polígon Pronisa, un Pla de Promoció Comercial un reglament de Participació ciutadana, un reglament del mercat i un Pla de camins.

L'equip que acompanyarà al David
Tot i que l'acte només era de presentació del cap de llista, David Rodríguez va avançar que comptarà amb un grup format per gent amb experiència i cares noves, i va aprofitar per donar un especial agraïment als dos companys que ja no participaran en la propera legislatura: la Judit Cardona i el Salvi Nofraries.
De la Judit, en va lloar la seriositat i el rigor amb que ha portat la regidoria de Medi Ambient.
Del Salvi, a qui definí com un amic fidel, en subratllà la feina feta a les finances de l'ajuntament i que "ja voldrien moltes empreses tenir un gestor com el Salvi".
A nivell de partit, Rodríguez destacà que ERC del Solsonès és avui el que és gràcies al Salvi, i "molt poques persones han fet tant per Solsona com ell"


Unes 100 persones van assistir al sopar Foto: Ramon Estany

 

Arxivat a:
Municipis, municipals, erc
Participació