La Flama del Canigó arriba aquest dilluns al vespre a Solsona

El recorregut pels carrers de la ciutat serà l’habitual i per primera vegada la Flama acabarà el trajecte a Sant Llorenç de Morunys

per Redacció, Solsona | 19 de juny de 2014 a les 07:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ja està tot a punt perquè la Flama del Canigó torni a il•luminar un any més la vetllada de la diada de Sant Joan a Solsona. Enguany per primera vegada la Flama seguirà més enllà de Solsona i acabarà el recorregut pel Solsonès a Sant Llorenç de Morunys.
Com cada any, representants d’Òmnium del Solsonès recolliran la Flama a Oliana a mans dels ciclistes de Bellpuig que la porten des del cim del Canigó. Allà una delegació del Btt del Solsonès l’agafarà amb bici fins a fer el relleu a mig camí amb els Fondistes del Solsonès, que la conduiran corrent fins la Mare de la Font.
Paral•lelament, a les sis de la tarda a la plaça Major de Solsona hi haurà sardanes a càrrec de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. A les set de la tarda tothom qui vulgui podrà desplaçar-se en caminada fins la Mare de la Font on arribaran els Fondistes. 
La Flama arribarà a Solsona pel Portal del Pont custodiada pels infants de l’Esplai damunt un tractor i un remolc d’època. A partir d’aquí començarà el tradicional recorregut pel nucli antic que acabarà a davant del portal del Castell. Tanmateix, el recorregut pel Solsonès seguirà primera vegada fins a Sant Llorenç de Morunys. 
L’acte de Solsona acabarà amb la lectura del Missatge de la Flama 2014 a càrrec de l’ANC, l’encesa de la foguera i l’actuació castellera. Al final es repartirà coca i xocolata per tothom.
 
FLAMA DEL CANIGÓ
Dilluns, 23 de Juny de 2014
 
15 h - Rebuda de la Flama a Oliana
18 h - Sardanes a la Plaça Major amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona
19 h - Sortida des de la Plaça Major cap a la Mare de la Font
20 h - Arribada de la Flama a la Mare de la Font
20:30 h - Arribada de la Flama pel Portal del Pont
Galejada d’Honor dels Trabucaires
Ofrena a la Mare de Déu del Claustre a mans de les Pubilles de Solsona
Traca i Roda de Foc del Drac Solterra (Pl. Major)
Pujada pel carrer Castell i rebuda per part de la corporació municipal davant l’Ajuntament
Encesa del peveter i entrega de la Flama a la comitiva de Sant Llorenç de Morunys
Lectura del Missatge de la Flama 2014 a càrrec de l’ANC Solsona
Encesa de la Foguera de Sant Joan
Actuació dels Castellers de Solsona
Coca i Xocolata per tothom 
 
Organitza: Òmnium Cultural del Solsonès
Col•labora: Ajuntament de Solsona, Castellers de Solsona, Trabucaires de Solsona, Esplai Riallera, BTT del Solsonès, Fondistes del Solsonès, Orquestra Patinfanjàs, Drac Solterra, Associació del Pubillatge Solsoní, Tractoristes d’Època, Centre Excursionista del Solsonès, ANC Solsona, Cobla Juvenil Ciutat de Solsona i Fundació Volem Feina

 

Participació