Qüestionen la qualificació de la plantilla de Tradema

Indústria mantè que els inversors volen mà d'obra més qualificada

per Ramon Estany, Solsona | 17 de juny de 2014 a les 22:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La indústria està recuperant a un ritme accelerat el protagonisme econòmic que tenia abans de crisi, però amb l'assignatura suspesa que és la creació d'ocupació on els registres es resisteixen a trencar la tendència negativa de destrucció de llocs de treball, segons el balanç destacat per Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat. Torres ha presentat l'edició del 2013 de 'L'informe anual sobre la indústria a Catalunya'' i ha destacat que tot i que ja s'han recuperat els nivells de producció d'abans de la crisi, la creació de llocs de treball segueix caient i ha advertit que la recuperació d'ocupació serà en unes empreses diferents que requeriran d'unes habilitats tècniques molt superiors.
La presentació de 'L'informe anual sobre la indústria a Catalunya' s'ha convertit en un acte on s'ha pogut constatar la recuperació d'aquest sector industrial que des de l'any 2009, el pitjor anys de la crisi, va veure com la indústria catalana va pesar només un 18,7% del seu PIB, aquest 2013 ha passat a ocupar el 20,6% del seu PIB, després d'un clar procés de recuperació de totes les seves variables econòmiques, fora de l'ocupació. 
Pere Torres ha explicat que si bé no es pot preveure quan es podran recuperar els nivells d'ocupació d'abans de la crisi, el que sí que es pot afirmar és que si continuen les ''condicions favorables'' actuals d'increment del pes de la indústria catalana la recuperació de l'ocupació també es donarà.
Tot i això, Torres ha afegit que el perfil professional d'aquests nous llocs de treball no tindran res a veure amb els perfils d'abans de la crisi perquè els requeriments d'aquestes noves indústries estarà marcat per unes exigències de majors habilitats tècniques i formatives, al ser una indústria més digital i robotitzada. 

En aquest aspecte, segons informa avui el Segre, el director general d'Indústria, Antoni Maria Grau, va posar l'exemple de la planta de Tradema de Solsona, ja que va explicar que "les ofertes de nous inversors han reclamat una mà d'obra més qualificada, mentre que el perfil dels antics empleats de la fàbrica és de qualificació mitjana o baixa".
Davant aquesta afirmació, l
'antic president del comité d'Empresa de Tradema, Jordi Casas s¡ha mostrat sorprès per aquesta declaració i "una excusa barata dir que això és motiu per no invertir".

Casas entèn, però que la majoria d'edats dels antics treballadors de Tradema "es troba entre els 45 i 55 anys i no estan al dia de les últimes tecnologies per què porten vint anys o més treballant a la fàbrica, però justament, en aquest sentit, per la seva experiència, en tema de biomassa i fusta es consideren ben informats i preparats."

 

 

Participació