CF Solsona i CE Arrels unifiquen el futbol base

Acord històric del futbol solsoní

per Ramon Estany , Solsona, 18 de juny de 2014 a les 09:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Isidre Angrill, president sortint del CF Solsona, al costat de Toni Márquez, nou president que encapçalarà el club en la nova etapa Foto: Ramon Estany

Dilluns passat va ser un dia històric pel futbol solsoní. Després de moltes negociacions, els dos clubs de futbol de la ciutat, el CF Solsona i el CE Arrels, arribaven a un acord per unificar els respectius equips de futbol base en una nova entitat: l'Escola de Fubtol Solsona-Arrels, mantenint però, la identitat dels dos equips sèniors del CF Solsona.

Les assemblees de socis d'ambdues entitats van aprovar la unificació dels seus equips base, en el cas de l'Arrels, per 17 vots a favor, 4 en contra i 3 abstencions. En el cas del CF Solsona, va ser per unanimitat.
En l'assemblea del CF Solsona també es va presentar la nova Junta directiva, que estarà presidida per Toni Márquez, i que assumirà la responsabilitat de gestionar el procès d'unificació de les plantilles dels dos equips.

Tot i que ja tindrà efectes inmediats en la propera temporada a efectes de participació al campionat de lliga, s'ha fixat un periode transitori de dos anys en què s'aprofitarà l'equipació actual dels equips, per estalvia runa despesa a les famílies, amb tot, la samarreta dels entrenaments es farà única. S'ha deixat, així, per d'aquí a dos anys, el debat de com serà la nova samarreta i escut que lluiran els equips base. 
La unificació dels dos equips serà ratificada cada quatre anys, coincidint amb la renovació estatutària de les Juntes, i s'ha establert una durada màxima de l'acord de 52 anys. La nova junta comptarà amb sis membres de cada club i també incorporarà com a membre el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Solsona.

En declaracions a NacióSolsona a l'acabar l'assemblea, Márquez va explicar que "feia temps que s'havia d'haver fet la unificació de tot el futbol base de Solsona", atès que "no tenia sentit tenir dos equips".
Márquez ha subratllat que s'ha pogut preservar el sènior del Solsona, per la història i les connotacions que té, i per tant , a partir d'ara, hi haurà el CF Solsona sènior i tot el futbol base entre el Solsona i l'Arrels, que portarà per nom Futbol Base Solsona-Arrels.
Destacant que s'ha donat un pas important pel futbol a Solsona, Márquez ha advertit que "no ens podiem permetre el luxe de tenir dos clubs, i amb aquest acord, els equips seran més competitius".
Finalment, el president del Solsona ha demanat que "pensem en la canalla que vol jugar al futbol i que ho pugui fer en unes condicions adequades".

La Sala d'Actes del Casal de Cultura va acollir l'assemblea del CF Solsona Foto: Ramon Estany La Junta del CF Solsona durant l'assemblea Foto: Ramon Estany

 

Participació