Pinós viu una lluïda fira

Fotos: Ramon Graells

per Ramon Estany, Pinós | 30 de maig de 2014 a les 07:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat cap de setmana, el municipi de Pinós va celebrar un any més la tradicional Fira, omplint l'esplanada del Santuari amb desenes de parades i farcint el cap de setmana d'activitats diverses.
Amb el repic de campanes i els trabucs s'ha donat inici a la Fira de Pinós, en la que caramellaires i trabucaires han posat el to festiu a l'esdeveniment, que ha tingut tots els ingredients d'una fira tradicional: caminades, concurs de pintura ràpida, exposicioons de mecanització del camp i canvis socials, -Mostra Taller de Restauració de Mobles, -Artesans del Solsonès, -Exposició de Patchwork. Amics de la Gent Gran de Pinós i Aula Rural

També hi ha hagut temps per a les xerrades col·loqui sobre la MECANITZACIÓ DEL CAMP I CANVIS SOCIALS. Eines i feines de pagès  a càrrec de Llorenç Ferrer i Alòs, Catedràtic història Contemporània de la Universitat de Barcelona i Francesc Reguant, Economista, vicepresident de la ICEA (Institució Catalana d’Estudis Agraris) i autor del llibre  ENTENDRE L’AGRICULTURA .
Sopars, dinars i esmorzars de germanor han omplert l'oferta gastronòmica dels veïns i visitants de Pinós. 
La Missa solemne del diumenge va comptar amb les veus de la coral de Freixenet, que donaren pas a la Benedicció  i repartiment del pa de Corpus.

I a la tarda, com a cloenda, un bell 
Espectacle amb l’Esbart Rocasagna de Gelida i un Berenar popular (xocolatada amb coca).
 
 

Participació