L'alcalde de Solsona reclama que continuï sent prioritari per al Govern el conflicte de Tradema

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que és "un combat que guanyarem" i ha demanat paciència

per ACN, Solsona | 16 de maig de 2014 a les 18:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Francesc Homs, al mig en la foto de grup al costat del president del Consell Comarcal i l'alcalde de Solsona Foto: Ramon Estany

Solsona (ACN).- L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha aprofitat la presència del conseller Homs per demanar al Govern que mantingui Solsona com a "prioritat" en les negociacions amb empreses inversores per ocupar el buit que va deixar el tancament de Tradema fa un any i mig. El batlle li ha recordat que l'Ajuntament ha estat qui ha derivat al departament d'Empresa i Ocupació la meitat de les més de vint empreses amb qui ha tingut contactes i li ha reclamat "la mateixa actitud de lleialtat envers la ciutat" . El conseller s'ha mostrat convençut que es tracta d'un "combat que guanyarem" i ha demanat paciència. El tancament de Tradema va suposar l'acomiadament de 132 persones i un cop molt fort pel sector forestal.
 
L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha aprofitat la presència del conseller de la Presidència, Francesc Homs, a l'acte d'inauguració de la Fira de Sant Isidre per demanar al govern que mantingui Solsona com a prioritat en les negociacions amb empreses inversores per ocupar el buit que va deixar el tancament de la fàbrica Tradema fa un any i mig. L'alcalde dubta que s'estiguin prioritzant inversions en l'àmbit forestal en altres territoris de Catalunya i, per això, ha demanat que Solsona continuï sent "prioritat número 1"
 
De la seva banda, el conseller l'ha respost assegurant que la Generalitat fa tot allò que està al seu abast i ha afegit que el conflicte de Tradema posa de manifest la dificultat dels temps que vivim. En aquest sentit, ha assegurat que la Generalitat ha pres decisions que poden ajudar a tenir un entorn per acabar trobant alguna solució, però assegura que "no és senzill"
 
Homs ha explicat que, de la vintena d'empreses que s'han estudiat, algunes s'han descartat i sis s'han estudiat amb "moltíssima profunditat" . "Solucions miraculoses no n'hi ha, però predisposició per trobar-les moltes" , ha dit. El conseller ha recordat que jugades com el conflicte de Tradema no es resolen amb poc temps, i s'ha mostrat convençut que "és un combat que guanyarem"

 

Participació