Tradema

Empresa i Competitivitat assegura que està al peu del canó permanentment

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres ha respost a les inquietuds de l'alcalde de Solsona que havia afirmat que la Generalitat no fa prou per trobar una solució a Tradema

per Ramon Estany, Solsona | 11 de maig de 2014 a les 08:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Pere Torres Foto: Ramon Estany
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha clos aquest dissabte la XIX Jornada Econòmica ‘Competir sense competir’ que organitza el Consell Comarcal del Solsonès.

En declaracions als mitjans de comunicació, després de l'acte, ha contestat les declaracions de l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, desmentint que s'hagi desistit de seguir buscant una solució al tancament de Tradema.
Torres ha afirmat que les crítiques de l'alcalde de Solsona són injustificades, perquè "coneix perfectament totes les actuacions que s'han fet". Tot i que és cert que han passat molts mesos, "això no significa que per part del Govern de la Generalitat no hi hagi hagut una constant voluntat i esforç per mirar de trobar empreses disposades a invertir  a les antigues instal·lacions de Tradema i fer-hi una nova activitat industrial que pogués no només contribuir a la recupareció econòmica de la comarca, sinó també contractar personal".


Més de 50 reunions i 23 empreses interessades en Solsona

El Secretari d'Empresa i Competitivitat ha afegit que en aquests mesos han tingut contacte amb 23 empreses diferents que havien manifestat un interès inicial, i que amb 6 d'elles "s'ha arribat a estudis de més profunditat". Tot això ha significat, segons Torres, "més de 50 reunions dels serveis tècnics del Departament, amb possibles inversors i amb el seu personal directiu."
Malgrat tot, a hores d'ara, "encara no hem aconseguit que cap d'aquestes possibilitats es materialitzi". Els motius són diversos, ha especificat, però el principal és que aquesta idea o projecte industrial necessita obtenir  finaçament i les dificultats per obtenir-lo són molt superiors a les que existien abans de la crisi.

El Departament no defalleix
Malgrat aquestes dificultats, Torres ha recalcat que "continuem les converses, reunions , obrint noves possibilitats, i esperem que finalment aquest esforç tingui recompensa i hi hagi alguna d'aquestes empreses que acabi veient la factibilitat de fer la inversió."
Torres ha subratllat que en cap moment hi ha hagut un defalliment ni una renúncia per part del Govern, i s'ha continuat treballant des del primer dia.
Ha afegit que "se'ns pot acusar de no haver obtingut èxit fins avui, però el que no es pot acusar, si no és frívolament o contaminats per l'ambient electoral, que la Generalitat no ha fet la seva feina i no ha estat al peu del canó permanentment." A més ha reblat que "s'ha mantingut permanentment informat a l'Ajuntament de Solsona".

 

Participació