Comença el procès perquè Torà i Biosca deixin la Segarra i passin al Solsonès

La setmana vinent la comissió de delimitació territorial debatrà el canvi amb un informe "favorable" del departament

per Redacció , Solsonès, 8 de maig de 2014 a les 09:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després d'estar 4 anys paralitzat l'expedient, la Conselleria de Governació reobrirà els tràmits per atendre la segregació dels municipis de Torà i de Biosca de la Segarra per què passin a formar part de la comarca del Solsonès.
Se n'han redactat dos informes (un per cada municipi) i ambdós són favorables a la modificació dels límits, per "l'afinitat amb el Solsonès, amb la ciutat de Solsona i amb la Catalunya Central".

S'ha de tenir en compte, que els dos municipis van aprovar amb acord de ple aquesta sol·licitud, i el Consell Comarcal del Solsonès hi va donar el seu vist-i-plau, el 22 d'abril de 2010.
Tot i així, el procediment per canviar de comarca serà llarg i complicat. Caldrà que la Comissió de Delimitació territorial accepti el canvi i l'elevi a la consideració del Govern, sempre que no ho rebutji o vulgui ajornar el debat.

Si passa al Govern, aquest haurà de sol·licitar un informe de la Comissió Jurídico assessora i haurà de demanar autorització a Madrid per celebrar un referèndum a cada municipi. En aquest punt també es pot ajornar el debat o prendre'l en consideració.
Finalment, si Madrid ho autoritza, es celebraran les consultes a cada municipi i un cop celebrades i segons el resultat, el Govern s'hi pronunciarà definitivament.

I encara, els afectats poden presentar un contenciós a Justícia.

 

Participació