La Coma i La Pedra impulsa el turisme de fotografia de fauna

Ha signat un acord amb l'empresa Photo Logístics

per Redacció , Solsonès, 18 d'abril de 2014 a les 11:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un dels hides que hi ha a la comarca Foto: Arxiu

L’Ajuntament de la Coma i la Pedra, amb l’objectiu d’impulsar modalitats de turisme de natura que beneficiïn el teixit socioeconòmic del municipi i alhora posi en valor el patrimoni cultura d’aquest municipi del prepririneu, ha signat recentment un acord amb l’empresa Photo Logistics per desenvolupar el turisme de fotografia de fauna. Concretament la primera actuació conjunta es desenvoluparà aquesta primavera amb la posada en funcionament de dos hides (aguaits fotogràfics) per la realització de fotografies de gall fer. Aquesta activitat, que compta amb l’autorització pertinent del Departament d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Natural, es durà a terme amb els condicionants necessaris per minimitzar possible impacte sobre l’espècie. Els fotògrafs accediran als hides sempre acompanyats d’un guia de l’empresa la tarda prèvia, pernoctaran al hide i sortiran el matí següent igualment acompanyats pel guia, qui accedirà al hide un cop estigui segur que l’activitat dels mascles en el cantader ha cessat. Els fotògrafs no podran sortir del hide durant tot aquest període. La zona serà controlada per mitjà de càmeres de seguiment per tal de monitoritzar l’activitat en el cantader i possibles alteracions dels mascles de gall fer. 
 
Així mateix l’empresa solsonina incorporarà aquests serveis a la seva oferta que inclou més de 60 hides a tot l’Estat. Al Solsonès ja es treballa amb quatre hides per ocells forestals en el nord de la comarca (la Coma i la Pedra, Odèn i Guixers), un altre per astor, un per àguila daurada i trencalòs i un per petits passeriformes amb abeurador a Olius. L’empresa ja està treballant en altres projectes per desenvolupar aquesta modalitat turística al municipi i la comarca. 
 
Aquesta actuació es donarà a conèixer, entre altres mitjans, a través de fires internacionals amb l’objectiu de posar el municipi de la Coma i la Pedra en el mapa dels fotògrafs de natura europeus. En l’actualitat el servei de fotografia de gall fer al sud d’Europa només s’ofereix a la Coma i la Pedra i una altra localització, totes dues a Catalunya. 

 

Arxivat a:
Economia, natura, turisme
Participació