Felip Puig diu que la reforma energètica del govern espanyol frena les inversions a Tradema

Afirma que el Govern trobarà solucions, però que ara mateix, s'estan recalculant inversions, la dimensió i les línies de treball del projecte.

per Redacció, Solsona | 11 d'abril de 2014 a les 15:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Felip Puig Foto: ACN

El conseller Puig ha visitat aquest divendres l'empresa Marketing Mix de Balaguer, dedicada a la conversió d'envasos provinents del reciclatge en matèria prima per tornar a ser usada. Aquesta planta funciona des de fa dos mesos i ha reobert després que la firma la Seda es vegues obligada al seu tancament. Puig ha lloat la tasca dels empresaris que l'han reobert perquè ''han permès salvar una empresa'', i s'ha mostrat convençut que no només posaran al dia les instal·lacions sinó que faran una inversió important i crearan noves línies de treball. Un dels condicionants que es va posar als nous empresaris era el manteniment de la plantilla i així ha estat. Actualment hi ha 23 treballadors més els subcontractats.
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat que ''acata'' però no comparteix la sentència del TSJC que permet l'obertura del complex de botigues La Roca Village, de la Roca del Vallès. En aquest sentit, ha dit que després de recórrer en cassació al Tribunal Suprem la sentència, el Govern espera que els acabin donant la raó d'aquí uns mesos. En qualsevol cas, el conseller no creu que la decisió tingui influència en el comerç de proximitat per l'elevat nombre de clients estrangers al complex. Puig ha fet les declaracions després de visitar una empresa a Balaguer, on també ha reiterat que la reforma elèctrica ha frenat els inversors interessats en Tradema de Solsona.
 
Futur de Tradema
 
Sobre el futur de l'empresa destinada a la fabricació de taulers aglomerats, que va tancar a finals de 2012 deixant 140 persones a l'atur i per la qual el mateix conseller va anunciar un acord d'uns inversors interessats a reobrir-la, Puig ha reiterat que la reforma del sistema energètic impulsada pel govern espanyol, ho ha frenat. Puig ha dit que ''segueix vigent el compromís'' i que el Govern trobarà solucions, però que ara mateix, s'estan recalculant inversions, la dimensió i les línies de treball del projecte.
Segons el conseller d'Empresa i Ocupació, també cal tenir en compte l'estratègia de la biomassa impulsada pel Govern, on s'hi podria encaixar el projecte dels inversors, per la qual cosa, ha remarcat que ningú s'ha de ''desanimar''.

 

Participació