Ben amunt, Castellers de Solsona!!!

Solsona ja és de ple dret ciutat castellera

per Ramon Estany, 19 de juny de 2011 a les 10:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els castells s'han aixecat amb la façana de l'ajuntament de fons. Foto: Ramon Estany


Més de 300 aficionats als castells han omplert la ciutat fins ara coneguda per la seva tradició gegantera i que a partir d'aquest 18 de juny s'ha guanyat un lloc entre les places castelleres. El bateig de la Colla Castellera de Solsona ha reunit una seixantena de membres dels Salats de Súria, uns 120 dels Marganers de Guissona i més de cent de Solsona, que davant de l'ajuntament, han alçat les seves millors torres. Ja a mitja tarda, les camises marrons de Guissona, les de color salmó de Súria i les grogues de Solsona han omplert els carrers de la ciutat.

La colla solsonina ha fet una entrada festiva pel carrer Castell al so dels grallers d'Oliana, que han posat la música castellera de la trobada. Tot seguit ha tingut lloc el preceptiu aixecament de castells. La colla de Guissona ha aixecat un 5 de 7, un 3 de 7 des de sota i un 4 de 7 amb agulla. Els de Súria, han aixecat un 4 de 6, un 3 de 7 i un 4 de 7.

I els amfitrions, els grocs solsonins, un 3 de 6, un 4 de 6 i un 4 de 6 amb agulla.

Després de l'exhibició, i com a cloenda, les colles han aixecat diversos pilars, de 4 els de Solsona, i de 5 les de Súria i Guissona.

I com a cirereta del pastís, s'ha alçat un castell de germanor entre totes les colles, un espectacular 7 de 6. La festa ha acabat amb el tradicional bateig amb aigua de la nova colla, que ha estat ruixada a discreció, president inclòs, el Xavier Roca.

 

Participació