Nova edició de parelles lingüístiques

Amb la celebració dels 10 anys de Voluntariat per la llengua al Solsonès

per Redacció, Solsonès | 10 de març de 2014 a les 14:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto de família de les parelles lingüístiques

Dijous passat, a la sala gòtica del Consell Comarcal del Solsonès, va tenir lloc una nova assignació de parelles lingüístiques amb el punt de trobada a Solsona. En total dotze voluntaris i dotze aprenents inicien enguany la seva participació en el programa Voluntariat per la llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquesta edició és especial perquè compleix deu anys al Solsonès: des del 2004, any en què va tenir lloc la primera assignació de parelles lingüístiques, han estat donades d’alta en aquest programa més d’un centenar de participants.
 
En la presentació d’aquesta edició, el president del Consell Comarcal, Joan Solà, va intercanviar unes paraules amb els assistents per agrair-los la seva implicació en aquest voluntariat, per les seves ganes d’aprendre i facilitar la llengua catalana; va destacar que trobar-se en un context de conversa, distès, també afavoreix la cohesió social i l’intercanvi cultural, alhora que fomenta una millor coneixença del territori i del país.
 
Abans de finalitzar la trobada, es va convidar tot el grup de participants a l’acte de celebració del desè aniversari del programa Voluntariat per la llengua al Solsonès, que tindrà lloc el diumenge dia 16 de març, a les 6 de la tarda, al Teatre Comarcal de Solsona. S’hi representarà l’obra Terra baixa, a càrrec del grup sabadellenc Kakaiba Associació Artística, amb la participació al final d’una persona experta que en conduirà un col•loqui. És un acte obert a tothom qui vulgui gaudir d’aquest drama en prosa d’Àngel Guimerà. Les entrades estan disponibles a l’Oficina de Turisme del Solsonès i al Servei Comarcal de Català; també n’hi haurà al teatre una hora abans de l’actuació.
 
Joan Solà presentant la nova edició de les parelles lingüístiques

 

Participació